03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Tunga tre minuter gav förlust mot Falun

2 oktober 2019 21:59

Linköping stod upp bra under i princip hela matchen mot Falun i kvällens hemmamatch. Men vid ställningen 4-4 i mittperioden kom rycket. Falun gick ifrån till 4-8 på tre minuter och slutresultatet blev sedan 5-10 (2-3, 2-5, 1-2).

Linköping med Dalenförlusten i färskt minne kom ut väldigt bra i kvällens hemmamatch mot Falun. Matej Jendrisak gav också Linköping ledningen efter två minuter, Falun svarade dock med två raka mål. Första perioden var frejdig med målchanser åt båda hållen. Jesper Alm gjorde Linköpings andra mål i perioden och resultatet var 2-3 efter 20 minuter.

Spännande match i början av andra

Martin Karlsson och Matej Jendrisak gjorde varsitt mål i början av andra och vid ställningen 4-4 mitt i matchen så var känslan att Linköping hade Falun lite i gungning.

Tre avgörande minuter...

Men när matchen stod och vägde tog Falun tag i taktpinnen. Alexander Hallén och Victor Wettergren gjorde 4-5 och 4-6 med 30 sekunders mellanrum och sedan skickade Emil Johansson och Alexande Galante-Carlström i väg två skott som slank in. Så från 4-4 till 4-8 på några ynka minuter.

Ingen nerv i tredje

Efter detta jämnades matchen ut igen men det blev aldrig någon nerv trots Oskar Hovlunds 5-8 mål i powerplay i tredje. Falun spelade effektivt av matchen och lyckades få in två ytterligare mål fram till slutsällningen 5-10.

För Linköping väntar nu bortamatch på söndag mot Sirius innan Mullsjö kommer till Sporthallen nästa onsdag. Då hoppas vi vinsterna trillar in!