Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Marre om landslaget, SSL-premiären & Ledberg

7 september 2022 15:48

Martin Karlsson var en av Linköpingsspelarna som i helgen spelade landslagsturneringen EFT i Schweiziska St:Gallen. Vi kände Marre lite på pulsen runt VM chanserna, inför 13:e SSL-starten samt veckändans derbymöten med Ledberg i Svenska Cupens andra omgång.


Du fick i helgen äran att dra på dig den svenska landslagsdressen– vad tänkte du när landslagschansen dök upp relativt sent?

-Detta är bara att lösa och åka var min första tanke. Sen efter en kvart kom jag på att jag inte hade fått mitt pass utan det skulle vara klart vecka 42. Så då fick jag ringa till Nordén (förbundskapten Niklas) och säga att jag skulle försöka lösa ett provisoriskt pass på Arlanda och det värsta som skulle kunnat hända var att jag fått sova en extranatt på Arlanda och komma en dag senare om inte passet blivit klart. Men allt löste sig och det var givetvis kul att få åka med landslaget igen.

Vad ger du dig själv för betyg i matcherna i EFT mot Finland och Schweiz?

-Jag är nöjd med min insats. Jag spelade i en tredjeformation med lite olika omgivningar runt mig så det blev mycket nytt för oss alla men det funkade. Min formation spelade 1-0 i båda matcherna så defensivt gick det väldigt bra och framåt kanske vi kunde pillat in någon mer boll och etablerat lite längre anfall. Men vi mötte samtidigt lag som gärna backade hem när de mötte oss. Så överlag är jag nöjd och det kändes betydligt bättre denna gång i landslaget jämfört med förra gången.

Sverige spelade tre oavgjorda matcher (och föll sedan i samtliga tre efter straffar) – bör Sverige vara oroliga som regerande världsmästare när VM bara är ett par månader bort?

-Nej, det tycker jag inte då de flesta i det svenska laget växlar upp när det blir VM. Tjeckerna kändes formtoppade och både de och Schweiz spelade på en hög nivå i helgen medan vi kanske inte nådde vår fulla potential. Vi ledde med 5-4 mot Schweiz med 50 sekunder kvar när de får straff så marginalerna var små.

Med tanke på helgens landslagsspel finns du ju med i förbundskaptenernas diskussioner inför VM – så vad ger du dig själv för chanser att komma med i en svensk VM-trupp?

-Det är lite ett 50/50 läge känner jag men jag borde i alla fall förbättrat mina odds efter helgen. Sen vet man inte hur förbundskaptenerna resonerar med formationerna och om de vill ha mig som en rollspelare i en tredjefemma till exempel. Sen kommer form och skador in i bilden och de vill inte ha någon med som är halvskadad. Men det är bara att gnugga på och hålla tummarna tänker jag.

13:e (!) raka SSL-säsongen för din del drar snart igång. Det är lite mer än en vecka till SSL-premiären mot Hagunda hemma (18/9) – hur tycker du truppbygget ser ut inför årets säsong?

-Jag tycker vi ser starkare ut inför denna säsong jämfört med förra. Kevin Söderling har sett jättebra ut och kommer hjälpa oss mycket. Oweling på backen ser också bra ut och jag tror han kan växa under säsongen efter att ha spelat i Schweiz förra året. Tappet av Leo Torell Hagström är väl det tyngsta, samtidigt som Leo inte var någon jag räknade med skulle vara så bra inför förra säsongen. Men Andreas Blom har sett bra ut i målet och får han bara vara hel och frisk så kommer han göra det jättebra denna säsong.

Vad tycker du om försäsongsmatcherna ni genomfört?

-Jönköpingsmatchen missade jag så den slipper jag ta upp här då det blev förlust. Mot Warberg och Kalmarsund gör vi stabila insatser och vinner. Fagerhult var en rätt enkel seger och senast mot AIK kommer vi inte riktigt upp i nivå så det är väl lite blandat skulle jag säga om träningsmatcherna.

Uttåg i kvartsfinalspelet förra säsongen - vad kan Linköpingsfansen förvänta sig av Linköpings SSL-lag säsongen 22/23?

-Har man som jag spelat tretton säsonger i SSL så vill man inte åka ut i en kvart såklart. Jag struntar egentligen var vi slutar i tabellen utan jag vill bara att vi tar oss förbi en kvartsfinal i slutspelet annars är det inte godkänt. Men som det ser ut så ser jag minst en semifinalplats som klart rimligt.

Hur ser du annars på maktbalansen i SSL inför säsongen? Vilka lag blir att räkna med och vilka ser försvagade ut?

-Storvreta ser ut att tappa då det försvinner ovärderlig rutin i Nilsberth, Klintsten och Andersson. Det kommer säkert rulla på för dem i grundserien men i ett slutspel är dessa spelares pondus ovärderlig. Annars ser Växjö bra ut och Kalmarsund ska ju också vara däruppe även om de inte imponerat på försäsongen. "Landslaget" (Falun) är ju i topp givetvis. Vad det gäller nykomlingarna så har jag för dålig koll på Gävle men med Rudd och Billy laget lär det ju bli målrika matcher i alla fall. Vinner Gävle bara ”rätt” matcher kan de absolut hänga kvar. AIK gör en ganska bra match mot oss så de är inte givet att nykomlingarna åker ur. Sen har vi lag som Mullsjö och Dalen som tappat massor av spelare och där är det svårt att säga var de tar vägen utan det syns nog första efter 5-7 omgångar av SSL.

Ni har precis som förra säsongen Hagunda i premiären och då blev det en rejäl missräkning och förlust. Vad talar för att ni nu knäcker Uppsalagänget denna premiär?

-Vi lärde oss en läxa och denna gång spelar vi dessutom på hemmaplan. Det är alltid lurigt att möta en nykomling i en premiär, speciellt på bortaplan som förra säsongen. Men det är en match vi bara ska lösa!

Men först ut vad det gäller tävlingsmatcher är Svenska Cupen mötena med lokalrivalen Ledberg (i morgon torsdag i Ebbepark och retur på söndag hemma i Sporthallen). Förra säsongen var det inget snack då ni vann med jättesiffror i båda mötena. Finns det risk att ni underskattar Ledberg denna gång?

-Nej, det tror jag inte och för mig är det inte viktigt om vi vinner med 6-1 eller 25-2 totalt utan det viktigaste är att vi städar av det och klarar oss ifrån skador och förlängningar. Men visst ska vi reda ut dessa möten på ett säkert sätt och ta oss vidare i cupen.

- Ledberg-Linköping torsdag 8/9 kl 19:30 Ebbepark

- Linköping -Ledberg söndag 11/9 kl 18:00 Linköpings Sporthall (köp biljetter här på hemsidan)