Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Onsdag
09 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Tisdag
29 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match

Hemmamöte mot Helsingborg i dag kl 15:00

12 januari 2019 08:14

Linköping kommer från två raka övertidsvinster på bortaplan och i dag laddar laget för att ta alla tre poängen mot FC Helsingborg på hemmaplan. När lagen möttes senast vann FCH på straffar så Linköping vill nog gärna slå skåningarna nu.


Linköping matchar hårt för tillfället. I dag blir det tredje matchen på mindre än en vecka och de två senaste bortamatcherna har inneburit fyra av sex möjliga poäng. I båda matcherna har Linköping släppt in kvitteringsmål i slutminuterna men sedan vuniit via förlängning.

-Sett till matchbilderna i dessa båda matcher får vi se det som en okej utdelning, då jag inte alls tycker vi kommit upp i rätt nivå. Sedan är det klart tungt med de sena kvitteringarna av Höllviken och Kalmarsund men smatidigt riktigt starkt av killarna att gå för extrepoängen, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant om de två senaste matcherna.

Linköping håller undan bra på sin tredjeplats i tabellen men i dag krävs ändå att fler spelare kliver fram. De senaste matcherna har Linköping räddats av bra målvaktsspel, Simon Palmén i poängform och en Martin Hovlund som glänser i förlängningsspelet.

Läget i laget

Samma spelare som senast borta mot Kalmarsund. Litet frågetecken finns dock för Jesper Alm. Backen Anton Karlsson saknas därmed alltjämnt.

Motståndarkollen

Helsingborg är ett av fyra lag som nu i första hand slåss för att undvika nedflyttning. Med hela elva poäng upp till en slutspelsplats så det är ett lag som är mer desperat än avslappnat. Men med spelare som Jonathan Nilsson (19 mål på 11 matcher) så finns det spets i FCH att störa alla SSL-lag.

-Skadan på Jonathan Nilsson under hösten var extremt jobbig för dem. Med honom i laget hade de haft fler poäng och en stabilare tabellposition. Annars står FCH för ett extremt starkt kontringsspel som vi måstye se upp med. Men då jag inte varit nöjd med vårt spel nu på slutet så har vi mest lagt fokus på hur vi själva agerar,avslutar Astbrant inför dagens match.