03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

En poäng hemma mot Kalmarsund i chansfattig tillställning

13 november 2021 22:39

Linköpings vinstsvit bröts i kvällens hemmamatch mot Kalmarsund. Trots ynka 12 skott (!) mot mål såg Linköping ändå länge ut att kunna vinna. Men Kalmarsund kvitterade i slutet och avgjorde sedan i förlängningen till 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1).

Nej, kvällens matiné i Sporthallen blev ingen publikfriare. Hemmalaget Linköping spelade defensivt och Kalmarsund utan flera av sina stjärnor hade också svårt att bjuda upp till dans.

Första och andra perioden sömnpiller

Linköpings Jesper Alm blev första periodens ende målskytt i en avvaktande period. Men mittakten blev om möjligt än mer passiv. Linköping fick i väg ett enda skott mot Kalmarsundmålet under 20 minuters spel vilket är anmärkningsvärt. Att resultatet blev 0-0 i andra perioden kändes därför logiskt.

Marre såg ut att ge Linköping tre pinnar

Tredje perioden blev med kvällens mått mätt händelserik. Kalmarsund kvitterade till 1-1 (Bürki) i powerplay och där stod matchen och vägde. Så när Martin Karlsson åter gav Linköping ledningen efter 15:09 kändes tre nya Linköpingspoäng inom räckhåll. Men mindre än minuten senare kvitterade Kalmarsunds unge tjeckiske stjärna Filip Langer till 2-2 vilket också stod sig vid full tid.

Langer avgjorde

Förlängningen såg ut att gå mot straffar men med mindre än minuten kvar avgjorde Langer för Kalmarsund med sitt andra mål för kvällen...