Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Klent med julvila för Linköping – AIK hemma först ut & publiken behövs nu!

14 december 2022 14:12

För Linköping betyder inte de kommande jul och nyårshelgerna någon nämnvärd lugn och ro med tanke på tabelläget. Det väntar nämligen viktiga SSL-matcher mot fyra lag som just nu ligger bakom Linköping i tabellen. Först ut är AIK hemma nu på lördag.


Linköping lyckades inte följa upp förra veckan sköna trendbrott mot Pixbo. I helgens bortamöte med Storvreta blev det klar förlust och delvis ett fall tillbaka till gamla synder. Pixbovinsten är därmed historia och knappast något att dekorera julgranen med om inte poängtillströmningen ökar markant framöver.

Slutspelsplatsen ger ett bedrägligt lugn

Linköping behåller formen till trots sin slutspelsplats men denna tabellplacering ger en falsk trygghet. Det är nämligen bara fyra poäng ned till Hagunda som just nu ligger på nedflyttningsplats så prio ett bör vara att skaka av sig lagen bakom i tabellen och steget därefter blir att försöka äta sig ikapp lagen ovanför.

Fyra lag som skall vara bakom i tabellen på tur

Och bättre tillfälle än nu kommer inte att ges. Linköping möter nämligen lagen som just nu är placerade på plats 13 (Hagunda), 12 (AIK), 11 (JIK) och 9 (Team Thorengruppen) i de kommande fyra SSL-matcherna. Så möjligheter (och också krav) att vinna eller åtminstone ta poäng kommer nu i varje match med tanke på Linköpings slutspelsambitioner denna säsong.

Publiken är ovärderlig

Läget är tufft och det är givetvis då laget behöver stödet från läktarna som allra mest. Så se till att ta er till Linköpings Sporthall redan nu på lördag kväll då Linköping tar emot AIK och hjälpa till att lyfta laget i tabellen.

Nedan är matchschemat framöver:

  • Linköping vs AIK - lör 17/12 18:00 Linköpings Sporthall
  • Hagunda vs Linköping mån 26/12 14:00 IFU Arena
  • Linköping vs Team Thorengruppen - tor 5/1 19:00 Linköpings Sporthall
  • Jönköping vs Linköping sön 8/1 16:00 Arenan, Jönköpings Idrottshus