En pinne efter stark upphämtning mot JIK

25 september 2019 08:21

Linköpings säsongsupptakt blev minst sagt en berg och dalbaneupplevelse. Det blev till slut en poäng efter att JIK vunnit på straffar med 9-8 (5-1, 1-2, 2-5, 1-0). Detta efter en mycket stark upphämtning av Linköping med fyra raka mål i slutperioden.

När Matej Jendrisak satte 8-8 med 14 sekunder kvar av matchen var känslan att Linköping kunde vara mycket nöjda med att ha fått med sig en poäng från Jönköping. Inledningen på matchen var nämligen under all kritik där första perioden slutade 5-1 till hemmalaget. Linköping spleade efter denna miserabla start upp sig rejält och de två följande perioderna blev klart mycket bättre.

Repris på premiären från i fjol

Inledningen av årets SSL-säsong blev tyvärr väldigt lik förra säsongens upptakt mot Växjö. JIK tog nämligen ledningen redan efter 44 sekunder mot ett passivt Linköping. Därefter trillade JIK-målen in och vid 4-0 efter 12 minuters spel bytte Linköping målvakt till Robin Laakso. Matej Jendrisak fick också in en reducering till 4-1 i slutet av perioden men JIK replikerade i powerplay och det stod jobbiga 5-1 efter en spelad period.

Stabil mittperiod

Mittperioden blev klart bättre med Linköpingsögon och där Felix Lanver och Olle Abrahamsson blev målskyttar medan Jönköping hann med ett mål. Inte omöjliga 6-3 inför sista 20 med andra ord.

Mäktig upphämtning i tredje

Dock fick JIK ytterligare försprång med sitt 7-3 i början av tredje. Men sedan fick Linköping hemmalaget i rejäl gungning. Två snabba mål av Martin "Marre" Karlsson. Ett powerplaymål av Olle Abrahamsson och sedan ett nytt Matej-mål innebar kvittering till 7-7 och också fyra raka Linköpingsmål på fem minuter.

Kvittering i 6 mot 5-spel

JIK hämtade sig dock från chocken och tog på nytt ledningen. 8-7 såg också ut att stå sig matchen ut men med plockad målvakt och 14 sekunder kvar petade alltså matchens gigant Matej Jendrisak in kvitteringen till 8-8 och upphämtningen var fullbordad.

Mållös sudden och straffarna till JIK

Förlängningen blev mållös och när det kom till straffarna var det JIK som drog längsta strået. Två poäng till Jönköping och en till Linköping i premiären.

Het trio inför Dalen på söndag

Formationen Jendrisak, Abrahamsson och Lanver var otroligt het och stod för inte mindre än tio poäng tillsammans. Det blir intressant att följa denna trio och hela Linköping mot Dalen hemma i Sporthallen på söndag kl 16:00.