Andra raka vinsten för Linköping

24 september 2023 21:19

Linköping inkasserade idag andra raka vinsten i säsongens SSL upptakt. Men dagens övertidsvinst hemma mot Jönköping satt onekligen långt inne för när Kim Varga avgjorde med sitt 5-4 (0-3, 2-0, 2-1, 1-0) mål så var det första gången i matchen Linköping ledde matchen.

Tre JIK mål på fyra skott i första

Första perioden blev en rejäl kalldusch för både hemmaspelare och hemmapubliken. För trots att Linköping radade upp målchanser i inledningen av matchen så gick inte bollen in. Men gästande JIK visade i stället en smått osannolik effektivitet när man gjorde tre mål på fyra skott (!) i period 1. Underläge med 0-3 inför andra och lite bekymrade miner i hemmalägret.

Linköping närmade sig i andra

Linköping fick en fin start på mittperioden. Backen Erik Oweling visade vilja och spräckte målnollan innan två minuter spelats. Efter målet var matchen relativt jämn och därför var Lukas Eldholms reducering till 2-3 med fyra minuter kvar av perioden väldigt viktigt inför den avslutande perioden. Målskyttarna Oweling och Eldholm slet båda bra under hela matchen och var helt klart två av de absolut främsta i hemmalaget.

Likaläge efter 60 minuter

I tredje tryckte Linköping ner JIK ordentligt under långa stunder och Oskar Seths kvittering till 3-3 en bit in i perioden kändes logisk och Linköping som jagat var ikapp. Men det skulle visa sig att det fanns ytterligare en otrevlig överraskning i matchen. JIK hade nämligen inte många vassa chanser i tredje men helt plötsligt trasslade sig ändå en boll in i Linköpingsmålet och det blev ett jobbigt underläge inför avslutningen. Men då klev klev Oskar Seth fram på nytt direkt efter målet och tryckte dit viktiga 4-4 och Seth blev därmed dubbel målskytt precis som i premiären mot AIK. Lika resultatet som stod sig matchen ut och förlängning väntade.

Varga avgjorde direkt med sitt första SSL-mål

Och blott sju (!) sekunder in i förlängningen blev Kim Varga matchhjälte sedan han direkt på tekningen tagit med bollen och skickat upp den i krysset. Seger och det var alltså första gången i matchen Linköping var i ledning!