Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Inför Falun borta – Vilka möts i kvartsfinalerna?

10 mars 2018 07:51
SSL HERR

Linköping står inför en inspirerande, tuff men inte omöjlig uppgift då Falun väntar på bortaplan. Målet är självklart att försöka behålla tredjeplatsen i tabellen inför kvartsfinalsvalen som sker i direktsändning efter matchen i Jalas Arena. Men då krävs förmodligen Linköpingsvinst i dalametropolen. Matchstart 17:40 och matchen visas i TV.


Linköping har avgörandet i egna händer. Vinner man mot Falun slutar man trea i tabellen vilket ger fler fördelar (en ev. sjunde avgörande match i Sporthallen, val av motståndare och man slipper risken att få möta topplagen redan i en kvartsfinal).

Linköping kom tillbaka efter utskåpningen borta mot Storvreta och hemmaslog ett kontraktsjagande Örebro inför 1500 hemmafans med 5-2. Mot Örebro var det på nytt en stark avslutning – 3-0 i tredjeperioden som gav tre poäng.

Läget i laget: Några småskavanker i Linköpingstruppen, men alla bör kunna spela.

Säsongens tidigare möten mellan lagen: Linköping vann med 8-5 hemma i Sporthallen efter en gnistrande avslutning där man slog Falun med 4-0 i slutperioden. Hemmalaget tappade visserligen en 3-1 ledning och hamnade i underläge med 3-5 i mittperioden. Men Linköping stod för en av säsongens mäktigaste avslutningar där svenska mästarna inte fick något att säga till om sista 25 minuterna. Dessutom hade Linköping sju olika målskyttar (Joel Dagman var ensam om att göra två mål).

Motståndarkollen Falun: Falun gick in till säsongen som favoriter, men får nu se sig slagna av ett formtoppat Storvreta vad det gäller seriesegern. Ett omtalat märkesbyte av klubbor strax innan slutspelet och värvningen av landslagskaptenen Johan Samuelsson inför nästa säsong har fått mer rubriker än själva spelet på senare tid. Men regerande mästarna Falun med drösvis av stjärnspelare och enorm rutin av viktiga matcher går ändå in till ett slutspel som guldfavoriter.

Matchstart 17:40 i Jalas Arena. Du följer matchen på TV: Sportkanalen, cmore.se eller på sslplay.se