Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Marcus Berglund klar för spel i Linköping Innebandy

16 maj 2018 14:38
SSL Herr

Marcus Berglund med många års SSL-rutin från Dalen tar nu klivet över till Linköping. Linköpingstränaren Johan Astbrant är sugen att testa mångsidige Berglund på backpositionen, en position han ej testat innan.


Marcus Berglund har varit sin stad trogen genom karriären fram till nu. Moderklubben är Röbäcks IF och efter tre år på RIG (Riksinnebandygymnasiet) så har Marcus spelat fem säsonger och cirka 150 matcher i IBK Dalens Superligalag.

Välkommen till Linköping Innebandy!

-Tack så jättemycket och det känns toppenkul att få testa på något nytt. Jag har bott i Umeå hela mitt liv så det ska bli en riktigt rolig utmaning att komma till en ny stad och en ny klubb.

Du har spelat många år i Dalen – vad fick dig att ta klivet nu?

-Det var helt enkelt dags för mig att testa på något nytt och nu när chansen dök upp i Linköping var det helt rätt tillfälle att slå till. Det blir en bra möjlighet att få en nytändning och se hur långt jag kan nå med mitt innebandyspelande.

Du har mött Linköping många gånger genom åren – hur ser du på Linköping?

-Linköping är alltid ett tufft lag att möta inte minst när vi mött varandra i slutspelsmatcher, då har det alltid varit heta fighter. Linköping har en spelstil som passar mig och jag ser bara positivt på att komma in i laget. Truppen ser dessutom ut att kunna bli ännu starkare än förra säsongen så det ser jättespännande ut.

Hur vill du själv beskriva dig som spelare?

-Jag är en snabb spelare som kan kombinera min teknik med hög fart. Sen är jag en spelartyp som kan hantera olika positioner, så allround funkar också som beskrivning.

Så vilken roll och position siktar du in dig på i Linköpings lagbygge?

_-Jag vet ju att Astbrant är sugen att testa mig på backen och det blir ju självklart en utmaning då jag aldrig under min karriär har spelat back. Det lär bli tufft och en rejäl test men oavsett om det slutar med att jag spelar back eller ej så är jag inställd på att ge allt oavsett position eller roll i laget.

Du verkar vara en skämtsam kille när jag läser några gamla intervjuer – stämmer det?

-Jag vet nog vad du syftar på och det handlade mest om att jag tyckte alla andra svarade så tråkigt och seriöst, så jag försökte skoja till det lite. Jag är en kille som är ganska rolig om jag själv får säga och jag hoppas mina kompisar håller med, men det handlar ju såklart om att hitta balansen mellan att vara seriös och fokuserad när det krävs och släppa lite när det är Ok.

Linköping har stärkt upp en hel del så vad tror du om lagets möjligheter att nå långt kommande säsong?

-Linköping har en tradition att vara bra i slutspelen och oftast gå långt och med tanke på de spelare som kommit in i laget känns det ännu bättre inför kommande säsong. Så tittar man på truppen så är jag inte alls orolig och tror 100% på att vi kan gå riktigt långt.

Linköpingstränaren Johan Astbrant vet vad han vill med sin nye adept.

-Marcus besitter flera spetskvaliteter vi sökt och jag hoppas vi skall få ut så mycket som möjligt. Vi riktar in oss på att hitta spelare med vissa specifika egenskaper och i Marcus fall handlar det om teknik och speed. Vi vill spela en snabb innebandy och där kommer Marcus passa bra in för oss. Sen kliar det i fingrarna att testa honom på en backposition och jag ser fler likheter med Joel Dagman hos Marcus.

Fakta Marcus Berglund

  • Ålder: 24 (född 1994)
  • SSL meriter: 5 Säsonger i Dalen (~150 matcher)
  • Moderklubb: Röbäcks IF