Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Dubbla vinster mot Kalmarsund

4 augusti 2018 18:43
SSL HERR

Linköping vann även dagens returmatch mot SSL-rivalen Kalmarsund. Slutresultatet idag blev 8-6 (2-1, 4-4, 2-1) efter en målrik mittperiod. Linköpingstränaren Johan Astbrant fann många glädjeämnen med helgens matcher men även en del förbättringsområden.


Även i dagens match började Linköping knackigt och Kalmarsund ägde mycket boll inledningsvis och tog även ledningen. Men Linköping fick sedemera igång spelet och vände till en 2-1 ledning när 20 minuter spelats.

-Det är svårt att säga varför vi inleder så svagt men det var lite nytt folk idag och vi hade ju en match sent i går kväll, sa nyblivne backen Marcus Berglund om den sega starten.

Mittperioden blev målrik med väl givmilda försvar. Men efter två mål i slutet av perioden av Andreas Nordh (assisterad båda gångerna av Adam Zetterström) kunde Linköping behålla uddamålsledningen (6-5) även efter två perioder.

I tredje perioden jobbade Kalmarsund för att komma ikapp men efter ett välplacerat skott av Oskar Hovlund och ett mål av Simon Palmén så kunde Linköping ändå välförtjänt vinna med 8-6.

-Det var ju såklart bra att vi vann även idag mot ett SSL-lag men jag tycker vi gjorde en bättre insats i går kväll, fortsatte Berglund som var en av spelarna som dubblerade både fredag och lördag.

Berglund som är ny från Dalen har skolats om från forward till back var tillfredställd med helgen.

-Jag är nöjd med min insats i de båda matcherna med tanke på att jag inte spelat back tidigare i min karriär. Samtidigt finns det självklart finns det en del att slipa på i mitt backspel.

Linköpingscoachen Johan Astbrant hade analysen klar.

-Det är spridda skurar. I går hade vi bra koll på matchen då vi satte försvaret och Jonas Gustavsson gör en riktigt bra match i målet. I dag klarar vi inte riktigt att ställa om och hitta glöden och engagemanget. Men även jag som kräver full fokus från alla hela tiden måste inse att vi inte kommer upp i 100% med tanke på att vi kört fyra tuffa träningspass i veckan, spelade en match i går kväll och dessutom var det en stekhet hall.

Så vad var då bra och mindre bra med helgen?

-Försvaret tycker jag ändå är bra och det är det vi lagt mest fokus på men spelet med boll är alldeles för dåligt. Vi får inte alls ut det vi borde när vi vinner bollen och ställer om. Vi spelar stelt och hotar inte som vi borde i uppspelsfasen. Men där har vi inte lagt så mycket träningstid än.

Är det några spelare som du vill lyfta fram?

-Det var många som var riktigt bra tycker jag. Oskar Seth är jättebra i båda matcherna, Andreas Nordh kommer in med bra speed idag och nye backen Nemecek gör en helgjuten insats. Jonas gjorde som sagt en bra match i målet igår och Petter Alm och Martin Hovlund är stabila på backen i dag. Sen visar Max Wahlgren upp en oerhörd spets som vi hoppats få se, bara för att nämna några av många bra. Sen finns det samtidigt några spelare som kanske inte visade upp glöden som krävs för att slå sig in på tre femmor. Det kommer bli en stenhård konkurrens denna säsong, avslutar Astbrant.

Linköpingsmål idag: Martin Karlsson 2, Max Wahlgren 2, Andreas Nordh 2, Simon Palmén och Oskar Hovlund.

Kommande helg väntar på nytt möte mot SSL-motstånd. Då kommer Örebro till Sporthallen för möte kl. 12:00 på lördag. Direkt därefter ca. 14:30 möts Linköping FBC (div 1) och Örebro Ungdom.