Onsdag
09 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Idag 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Oskar Hagberg om centerrollen och mötet med Dalen

16 februari 2021 15:47

Oskar Hagberg kom till Linköping från AIK inför förra säsongen och nu när Linköping närmar sig slutet av säsongen blir 27-åringens rutin extra viktig. Dessutom kollade vi vad han tycker om den helt nya centerrollen han haft på slutet.


Mötet med Storvreta senast var bra men det var ändå inte helt nära poäng

-Vi gör en helt OK match och jag tycker faktiskt vi gör en bättre match mot Storvreta än vissa matcher vi vunnit tidigare. Men mot ett så bra lag som Storvreta så håller det inte att göra så många misstag så vi måste bli mer noggranna om vi ska kunna slå topplagen.

Du har gjort mål i de två senaste matcherna och sett pigg ut – är storformen på gång till slutspelet?

-Uppehållet med mycket träning kändes bra för egen del och nu hoppas jag på att göra en bra avslutning på serien och komma formtoppad till slutspelet. Sen handlar det också om att jag fått förtroende med mycket speltid på slutet och då kommer självförtroendet av sig själv.

Tredjeformation har varierat en del i utseende men oftast har du gått som center där – hur är det att spela center?

-Jag har aldrig spelat renodlad center innan. I AIK spelade vi en 2-2-1:a där jag var mittfältare och där finns en del likheter med centerrollen. Det tog några träningar och någon match att komma in i det men nu funkar det ganska bra tycker jag och det är bara kul att få testa på något nytt.

Ni möter Dalen i morgon – svår match och viktiga poäng står på spel.

-Dalen är ett jätteduktigt lag som har tagit kliv framförallt med sitt offensiva spel denna säsong. Så jag räknar med en jämn match med mycket kamp och offensiv innebandy i morgon.

Tre hemmamatcher kvar av de återstående sju – blir dessa extra betydelsefulla eller spelar det inte så stor roll nu när ni lirar utan publik?

-Det är lite både och skulle jag säga. Spelar man borta så är restiden en faktor som kan påverka och har vi hemmamatch så kan man i stället slappa lite längre hemma. Men för egen del tycker jag ändå inte att det spelar så speciellt stor roll att spela hemma eller borta nu när publiken saknas på läktarna.

Ni ligger nu på åttonde och sista slutspelsplatsen med bara fyra poäng ned till Pixbo utanför slutspel – känner ni av flåset eller är det lugnt?

-Vi pratar väldigt lite om vad andra lag presterar i nuläget utan vi vill lägga allt fokus på våra egna matcher och dessutom gäller det nu att ta en match i taget. Vi har sju matcher kvar som var och en kan ge tre poäng så det är många poäng kvar att spela om så det är ingen oro i laget.

Så hur går matchen mot Dalen i morgon…

-Vi är oerhört sugna att bevisa att vi kan prestera 100% under 60 minuter och lyckas vi med det så vinner vi över Dalen i morgon.