29 Mar 1 match

Idel upphämtningar slutade ändå med övertidsförlust mot Växjö

21 januari 2023 22:49

Linköping inledde alla perioder svagt men hämtade ikapp och kvitterade underlägen inte mindre än fyra gånger i hemmamötet med Växjö. Men det var ändå gästerna som till slut fick sista ordet i förlängning. Det blev därmed en poäng till Linköping efter 6-7 (1-1, 4-4, 1-1, 0-1) i Sporthallen.

Tradition med starka Vipers starter

Växjö brukar komma ut starkt i matcherna och att 0-1 kom redan efter 20 sekunder sedan Linköping inte lyckats få undan bollen framför eget mål kändes bekant. Linköping vaknade dock till och jämnade ut matchen och Linköpings bäste spelare denna kväll Matej Jendrisak fixade kvittering nummer ett denna kväll. 1-1 efter första perioden.

Inledningsras vändes till 4-4 i mitten av andra

Period två började precis som den första med ett snabbt bortamål. Men denna gång stannade det inte vi det för när matchuret stod på 2,25 hade Växjö gjort tre snabba mål fram till 1-4 och Linköping tog time-out. Martin Karlssons 2-4 några minuter senare blev väldigt viktigt för ett 1-5 mål i det läget hade varit tungt att hämta ikapp. Linköping trummade på efter målet och 3-4 gjorde Kevin Söderling innan Samuel Dahlberg Demir med ett backhandskott satte 4-4 mitt i perioden och kvittering nummer två och en Växjö time-out var ett faktum.

Schweizare satte Växjö i förarsätet

Det schweiziska domarparet gav Linköping och Jendrisak en utvisning vilket Växjö blixtsnabbt förvaltade och det var underläge på nytt. Men innan andra perioden var över var det Oskar Seth som kvitterade till 5-5 vilket var resultatet inför tredje perioden.

Kung Matej tog matchen till förlängning

I tredje perioden stod Linköping emot tre minuter innan Växjö gjorde 5-6 och därefter vägde matchen fram och tillbaka innan Matej Jendrisak svängde runt framför Växjömålet och fixade 6-6. Linköping fick efter målet chansen i 5 mot 4 och att för första gången ta ledningen i matchen men powerplayspelet renderade inte i något mål utan matchen gick till förlängning.

Fox tredje avgjorde tillställningen

Väl i förlängningen var det inte helt överraskande Växjö som gjorde ett snabbt mål precis som i de tre tidigare perioderna. Dessutom var det Linköpingsfostrade Philip Fox som var ofin och avgjorde med sitt tredje mål för kvällen.

Ny poäng in på kontot inför FCH borta

Linköping grejade en poäng men vinstraden bröts i och med kvällens förlust. Nu blir det att ladda om för bortamöte med FC Helsingborg nästa söndag.