03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Dubbla självmål avgjorde när Linköping föll inför storpublik

24 mars 2023 21:18

Oturen grinade Linköping rätt i ansiktet när man föll inför hela 1567 personer i Sporthallen. Vid ledningen 4-3 i början på tredje perioden blev det otroligt nog två självmål på några minuter och ett pressat Storvreta bjöds tillbaka in i matchen. Slutresultatet blev sedan tunga 4-8 och därmed leder Storvreta med 3-1 i matcher.

När Oskar Hovlund gav Linköping ledningen för första gången i matchen (4-3) i början av tredje perioden hade Linköping ett klart grepp om den fjärde kvartsfinalen. Men det helt osannolika hände att hemmalaget gör två självmål inom loppet av tre minuter vilket förändrade matchbilden helt. Stovreta hamnade i ledningen och när sedan Linköping tvingades jaga för att komma ikapp kunde istället Storvreta peta in ytterliagre mål i tom bur och förlusten var ett faktum.

I slutet av andra var Linköping ikapp

Linköping var inte riktigt på tå i första perioden och hamnade i underläge 0-2 och därför var Kevin Södelings reducering till 1-2 i slutet av perioden extra viktigt. Storvreta gjorde sedan 3-1 i början av andra men efter att Linköping spelat upp sig rejält så kom 2-3 på ett hårt skott från Olle Abrahamsson och 3-3 från tvåmålsskytten Söderling.

Självmålen bjöd in Vreta i matchen

I tredje periodens inledning ägde Linköping matchen helt och då Oskar Hovlund satte 4-3 var Linköpingsdominansen total. Men sen kom olycksminuterna som bjöd in ett defensivt spelande Storvreta i matchen och Linköping hämtade sig aldrig från de oturliga självmålen.

Måstematch på söndag i Uppsala

Match 5 spelas på söndag i IFU Arena och efter kvällens förlust finns det inget att spara på för Linköping.