Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Halva serien passerad och vind i ryggen inför Falun

9 december 2019 15:07

Linköping stod för en rejäl urladdning i gårdagens hemmamatch mot Sirius. 9-2 vinsten innehöll en massa glädjeämnen förutom de tre poängen såklart. Linköping har inte lyckats göra nio mål i någon av de 15 matcherna tidigare denna säsong och flera av målskyttarna var dessutom extra intressanta. Målexplosionen kan behövas då serieledande Falun väntar borta på onsdag.


Linköping ryckte i och med Siriussegern i går ifrån bottenlagen och med hemmavinsten mot Storvreta i färskt minne så är känslan nu fin inför andra halvan av grundserien. Mot Sirius blev det självklart mycket fokus på alla mål framåt och det var fler som utmärkte sig där.

Tremålsskytten Olle Abrahamsson måste naturligtvis lyftas. Norrköpingssonen som med sina 15 Superligamål på 16 matcher har varit en starkt bidragande orsak till att Linköping ändå plockat poäng i flera matcher. Olle måste absolut anses som det största utropstecknet i Linköpingstruppen med tanke på att han kommer från spel i allsvenskan (där det i och för sig också blivit mycket mål).

Mot Sirius klev även Olli Laine fram med två mål. Finländaren har av förklarliga skäl haft en rejäl omställning från finska ligan till den svenska (som skiljer sig avsevärt) samt att hitta rätt i ett nytt land. Gissningsvis har Olli som back fokuserat mest på defensiven hittills men de senaste insatserna vittnar tydligt om att han nu mer och mer hittar rätt även i de svenska hallarna.

Två andra lirare som vi är vana vid öser in poäng är Oskar Seth och Felix Lanver. Men denna säsong har båda haft lite backflyt i avsluten och bollarna har inte velat trilla in helt lätt. Men i går fick både Felix och Oskar sätta dit bollarna och vi kan bara hoppas att dessa båda rightskyttar nu får lite vind i seglen.

Även Filip Samuelsson fick snyggt sätta dit sitt andra mål för säsongen. Nu är det ju inte Samuelsson som i första hand ska ligga bakom målskyttet men det är extra kul för en ambitiös ung kille som Filip att även synas i offensiven. Till sist måste ju även Adam Zetterström lyftas. ”Zäta” är en annan spelare som haft det lite motigt att nypa dit bollarna men nu med lite nyfunnen energi med en dubbellicens hos Linköping FBC kanske det lossnar även i SSL.

Halva serien är nu avklarad (16 av 32 matcher) och Linköping har fått en del kritik som handlat om bristen på mål (sämst av alla innan Siriusmatchen). Här har David Gillek sedan ett tag tillbaka fått mandat att se över det offensiva spelet och kanske var mötet med Sirius i går ett steg mot ett mer offensivt Linköpingsspel.

Men mycket mål eller inte spelar ju mindre roll om inte poängen trillar in… Och mot storlaget och serieledarna Falun borta på onsdag är det frågan om det är bästa att gasa eller bromsa? Eventuella poäng i Guide Arena (!) är absolut mer värt än antalet mål framåt.

Efter helgens omgång har Linköping nu 20 poäng på en nionde plats i tabellen. Nu handlar jakten framförallt om att komma i kapp Kalmarsund (8:a med 22 poäng) och Växjö (7:a med 24 poäng). Men som sagt vi har bara spelat 50% av grundserien så enormt mycket hinner hända fram till mitten av mars i SSL-tabellen.

Falun-Linköping ons 11/12 kl 18:30 Guide Arena