Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Inför Växjö hemma kl 13:00 i morgon lördag

14 december 2018 11:38

I morgon lördag är det äntligen dags för Superligan att sparka i gång igen efter VM-uppehållet. Linköping inleder med en toppfight på hemmaplan då Växjö kommer till Sporthallen. Båda lagen har 25 poäng och skuggar därmed toppduon Falun och Storvreta och en vinst i omstarten betyder mycket både tabellmässigt och mentalt för bägge lagen.


VM är över och ingen av Linköpings (eller Växjös) landslagsspelare fick fira med guld. Nu gäller det för Sveriges Simon Palmén samt Tjeckiens Matej Jendrisak och Ondrej Nemecek att snabbt ladda om för seriespel efter den spännande VM-turneringen i Prag.

-Alla tre våra VM-spelare är redo för spel och jag hoppas de är fortsatt hungriga på innebandy och matcher, säger Linköpings tränare Johan Astbrant.

Linköping har under VM-uppehållet sett över sin framtid och nu är tre viktiga spelare födda 1998 säkrade under många säsonger framöver. Oskar Hovlund, Oskar Seth och Andreas Blom är därmed en trio vi lär få se under många intressanta säsonger framöver.

Linköping mötte ett heltaggat Växjö i seriepremiären och åkte på en rejäl smäll (1-9) där första Växjömålet kom redan efter 7 (!) sekunder. Växjö som till denna säsong ändrat spelsystem med ännu högre press fick rejäl träff i första matchen mot Linköping. Samma scenario lär inte hända igen då Linköping nu vet vad som väntar.

-Nej, det tror jag inte alls. Vi har gnuggat på bra under VM-uppehållet och en premiär är alltid en premiär så vi lär står upp bättre denna gång, säger målvakten Andreas Blom som själv slapp matchen borta mot Växjö.

Läget i laget:

Alla Linköpingsspelare just nu tillgängliga för spel mot Växjö.

Motståndarkollen Växjö:

Växjö tog SSL med storm i inledningen. Fem raka vinster med sitt nya offensiva spelsätt tog laget till serietopp. Därefter kom övriga lag underfund (?) med Vipers dubbelpress och det blev istället fem raka förluster… Men innan VM-uppehållet fick man ånyo ordning på prylarna och tog tre raka vinster. Så säsongen så här långt har varit minst sagt upp och ner för smålänningarna. Mest poäng så här långt har Jesper Sankell samt Schweisiska stjärnan Manuel Maurer fixat (27 poäng var). Fart och fläkt med inslag av fysiskt spel kännetecknar Vipers denna säsong.

-Vi kommer att behöva slita hårt för att vinna i morgon. Växjö är ett lag som springer mycket och kommer ligga på oss, så det gäller att vi är väl förberedda, säger Andreas Blom som ju i dagarna skrev på ett långtidskontrakt med Linköping.

Linköping-Växjö lördag 15/12 kl 13:00 Linköpings Sporthall