Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match

Mathias Trinks ny i FBC:s tränartrio

21 april 2020 11:51

Linköping FBC med lag i division 1 och juniorallsvenskan (JAS) har nu satt sin tränartrio inför säsongen 20/21. Mathias Trinks kliver in tillsammans med duon Alexander Wallberg och Marcus Johansson som båda var med redan under förra säsongen i FBC. Truppen ska sparka i gång försäsongsträningen på allvar i början av maj med fem pass i veckan.


Denna säsong slutade ju som bekant abrupt men det unga FBC laget skötte saker bra och fixade nytt division 1 kontrakt samtidigt som chansen att nå innebandyfesten med JAS-laget fanns kvar när säsongen Corona-stängdes. Nu får FBC som vanligt ta ett litet omtag då spelare lämnar både för SSL-spel och andra klubbar. Påfyllnaden sker framförallt från de egna ledens duktiga ungdomslag men även med spelare utifrån är tanken.

Nu är tränartrion presenterad och vi kollade läget med nye coachen Mathias Trinks direkt efter ett av tränartrions planeringsmöten inför säsongen.

Välkommen tillbaka till Linköping Innebandy får man säga!

-Tack så mycket! Det var faktiskt tio år sedan sist jag var tränare i FBC så det är jättekul att nu vara tillbaka i klubben. Då för tio år sedan var första året som FBC gick från att vara ett lag mest för studenter till den satsning som gäller än i dag med unga lovande talanger. Då var jag 23 och nu är jag 33 så jag hoppas att jag har hunnit bygga på mig en hel del kunskap under åren också.

Dra lite kort om din innebandy och tränarbakgrund!

-Jag flyttade till Finspång för att gå på deras innebandygymnasium och spelade där innan jag en kort period spelade med KFUM Linköping. Men skador satte stopp för min spelarkarriär när jag var 20 år och då gick jag över till en tränarroll i FBC. Därefter har jag hunnit med att träna Östgötalaget, Solfjäderstaden, Mjölby, och senast Ledberg innan nu cirkeln sluts i FBC igen.

Nu blir det du, Alexander och Marcus som ska lotsa fram detta unga lag - har ni hunnit dra upp riktlinjerna än?

-Vi hade ett långt möte i går kväll och Alexander som hade huvudansvaret förra säsongen och jag tittar lite på hur uppdelningen skall vara mellan oss. Men klart är att Marcus fokuserar mer på JAS-laget och våra duktiga juniorer. Sen kommer allt runt FBC att hänga ihop såklart men vi behöver fila lite till på våra exakta roller.

Försäsongen står för dörren och där får ni fin hjälp av fystränaren Christer ”Cryckan” Norwald från SSL-laget - hur viktig blir försäsongen för er?

-Försäsongen är självklart jätteviktigt och att Cryckan nu stöttar FBC under vår uppbyggnad blir jättebra. Jag hade Cryckan redan under Finspångstiden och vet att det blir bra när han är inblandad.

Hur ser närmaste tiden ut för FBC – när drar ni i gång?

-Tanken är att vi drar i gång försäsongen samtidigt som SSL-laget måndagen den 4 maj. FBC spelarna kommer då köra tre gemensamma pass i veckan varav ett av dessa är ett innebandypass. Utöver det så förväntas man köra två individuella pass så vi siktar på fem träningar i veckan med ett varierat innehåll.

Tittar man på FBC truppen så tappar ni Anton Gröön till SSL-laget och August Forsberg till Åby. På pluskontot finns givetvis ett antal yngre spelare (födda 2004) - hur tänker du runt truppen?

-Ja vi tappar några duktiga spelare och just nu jobbar vi stenhårt för att få in spelare utifrån samtidigt som vi lyfter upp unga spelare från de egna leden. Vissa FBC spelare kommer att träna med SSL-laget under försäsongen för att utmanas rejält och se var de står i nuläget. Sen är det ju spelare i FBC truppen som kommer att vara mer JAS-spelare och kanske inte redo för division 1 på en gång. Men min gissning är att vi kommer att ha en spikad division 1 trupp först i augusti då vi vet mer om SSL truppens utseende och vilka spelare vi lyckas knyta till oss.

Tittar man så långt fram som till höstens seriespel så väntar som vanligt en del spännande derbyn i division 1. Ledberg, Solfjäderstaden och uppflyttade Berg lär ju finnas i er division 1 serie. Vad säger du om det?

-Jag har inte sett någon serieindelning än men att det blir tuffa derbyn så mycket kan man säga. Fjädern laddar på rejält och fortsätter sikta uppåt efter en bra säsong i fjol. Nyuppflyttade Berg har en rejäl spets och om de får spela i Ljungsbro så lär många lag få det tufft i den trånga hallen. Ledberg är det lite svårt att säga var de står men de verkar satsa ungt och ser ut att stå inför ett litet generationsskifte. Men de har väldigt många duktiga unga spelare så de kommer garanterat vara en utmanare även kommande säsong.

Mycket i FBC handlar om utveckling av unga spelare snarare än krav på att vinna serier - hur ser du på det uppdraget.

-Jag älskar att vinna och med FBC gäller det att hitta balansen av att utveckla spelare och vinna matcher. Det går inte att gå in i ett division 1 spel med enbart väldigt unga spelare så här gäller det att vi hittar en mix av ungt och gammalt för att det ska bli bäst. Och då behöver vi gå ut och titta lite på spelare utifrån för att få till en bra säsong.

Lycka till och vi lär få anledning att snacka mer innan serien drar igång!