29 Mar 1 match

Inför Team Thorengruppen hemma i kväll kl 19:00

5 januari 2023 08:50

Linköping har fått ordning på sakerna och inför kvällens hemmamöte med Team Thorengruppen så har laget spelat in nio poäng på de fyra senaste matcherna och tabelläget ser klart mycket ljusare ut. Ikväll bjuder dessutom våra samarbetspartners på fri entré!

-Thorengruppen är ett bra lag och alltid luriga att möta även om de kanske haft lite samma problem som oss att få till spelet så här långt. Matchen uppe i Umeå vann vi men det var jämnt och då gjorde vi två bra perioder och en klart sämre men nu hoppas jag att vi kan få till tre starka perioder och vinna, sa Oskar Seth i gårdagens intervju inför dagens match.

Läget i laget Linköping:

Målvakten Gustav Jansson fick utgå efter en rejäl smäll i mötet med Hagunda efter att han blivit påsprungen. Men glädjande nog är nu Gustav återställd och finns med i truppen mot TTG. Samuel Dahlberg Demir saknas dock i kväll på grund av sjukdom medan David Carrington återigen finns med i truppen efter en tids sjukfrånvaro.

Förra mötet mellan lagen:

När dessa båda lag möttes i Thorén Arena, Umeå i inledningen av säsongen var det Linköping som vann sedan matchens gigant Oskar Hovlund (tre mål och en assist i matchen) satt dit 8-7 när en sekund återstod av förlängningen. Det var för övrigt en rejält svängig historia där TTG ledde med 4-1 i första perioden men därefter gjorde Linköping fem raka mål och ledde med 6-4 i början av tredje perioden. Sedan svängde det igen och det blev tre raka TTG-mål innan Simon Palmén kvitterade till 7-7 med 30 sekunder kvar…

Bortakollen TTG:

Med en vinst på de sju senaste SSL-matcherna och dessutom hemmaförlust senast mot bottenkonkurrenten AIK så ser formen inte alltför bra ut för Thoréngruppen. Och även om Hagunda och Gävle i nuläget ser klart svagast ut i SSL så finns förmodligen en viss oro hos Thoréngruppen när man tittar nedåt i tabellen. Detta trots att man har en trupp som snarare borde vara med och slåss om slutspelsplatser. På spelarsidan fortsätter Hampus Öhgren och Axel Hjälm att lassa in poäng likt de två tidigare säsongerna med TTG i SSL och denna duo bör Linköping få under kontroll. Unge backen Hugo Bertilsson är en intressant framtidsspelare att hålla koll på.

Linköping vs Team Thoréngruppen i kväll kl 19:00 Linköpings Sporthall - Fri entré för alla och det är bara att dyka upp i entrén för att komma in (ingen förbokad biljett krävs).