Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Andreas Blom – Näste sensationsman att skriva nytt kontrakt med Linköping

12 december 2018 16:12

Triss i 98:or! Målvakten Andreas Blom är den senaste i raden av unga talangfulla spelare som Linköping säkrar upp. Blom med U19-landslagsmeriter har denna säsong fått (och tagit) chansen i Superligan för Linköping. Nu med ett nytt långtidskontrakt kan han blicka fram mot en ljus innebandyframtid.


Andreas Blom är talangmålvakten som bara väntat på sin chans. 20-åringen fick vakta kassen i Superligan innan VM-uppehållet och Blom agerade iskallt mellan stolparna och blev snabbt en publikfavorit. Nu står det också klart att Blom är en målvakt Linköping vill ha med framöver i sin satsning. Andreas med meriter från U19-landslaget har i dagarna skrivit ett långtidskontrakt med klubben. Först var det backen Oskar Hovlund, sedan forwarden Oskar Seth och nu målvakten Andreas Blom. Linköping vill verkligen säkra upp framtiden.  

Grattis till nya kontraktet – hur känns detta?

-Det känns jättebra och är en dröm för mig som målvakt! Att få skriva på detta kontrakt är något jag satsat på de senaste säsongerna.

Ni är nu flera 20-åringar som skrivit på längre kontrakt– hur tänker du att klubben nu gör en satsning på er yngre spelare?

-Det är jättekul och att klubben gör denna satsning var en av anledningarna till att jag skrev på för en längre tid. Nu vet jag att vi inte kommer försämras de närmsta åren även om några av de mer rutinerad spelarna inte fortsätter i laget.

Du har stått på ”tillväxt” i Linköpingsleden under relativt lång tid – har du misströstat någon gång och tänkt att chansen inte skulle dyka upp på den högsta nivån?

-Nej, så har jag aldrig tänkt utan jag har hela tiden tänkt att chansen skulle dyka upp. Att få denna chans har hela tiden varit min morot och jag har gett allt de gånger jag fått chansen på försäsongen eller fått vara med på träningar med SSL-laget.

Du har startat i två SSL-matcher och hoppat in i ytterligare en – vad är din kommentar till dessa matcher?

-Jag är väldigt nöjd så här långt och tycker att jag tagit de chanser jag fått även om jag såklart har mycket att bevisa framöver. Största skillnaden mellan division 1 och SSL förutom att det såklart går mycket fortare är att SSL-spelarna hittar mer fria ytor innan skotten kommer.

Du är en stor målvakt, väldigt placeringssäker och har ett vasst utkast – finns det något mer du själv vill addera till detta runt ditt målvaktsspel?   -Det du beskriver stämmer väl bra tycker jag. Jag försöker också vara en aktiv målvakt som äger mitt målområde.

Är det någon målvakt du har tittat mer på än andra under uppväxttiden?   -Nej, ingen direkt förebild även om jag mer sökte min målvaktsstil när jag var yngre. Nu tycker jag mer att jag utvecklar min egen spelstil än tittar på andra målvakter.

Vad säger du om målvaktsspelet i VM – vem var bäst?

-Finlands Kosonen var grym i finalen men annars tycker jag Pascal Meier i Schweiz var den största positiva överraskningen i turneringen. Tittar man på Sverige så är det alltid lätt att uttala sig med facit i hand om vem som borde stått i finalen. Men hade jag varit förbundskapten hade jag också valt Rehn och Måns som målvakter så det var rätt val tycker jag.

Du har redan U19-landslagsmeriter. Siktar du vidare mot A-landslagsspel nu?

-Självklart är det en dröm men i nuläget är det inget jag funderar alls på. Jag är fortsatt ung och nu lägger jag allt fokus på Linköping och klubblaget så får jag se var det leder i framtiden.

Nu startar SSL snart igen. Ni ligger femma med fyra poäng upp till täten – kan ni närma er toppen?

-Det tror jag absolut! Vi har visat att vi står upp mot alla topplag och vi ska bara vara med där uppe i toppen.

Tack och lycka till framöver!

Linköpingstränaren Johan Astbrant är också mycket nöjd med sin målvakt.

-Vi fortsätter att satsa ungt och därmed på framtiden. Andreas har kommit in i målet den här säsongen och direkt gjort skillnad och därmed är han redan nu redo att utmana om en startplats. Blom har en fin räddningsprocent så här långt och vi har vunnit med honom i målet vilket känns riktigt riktigt spännande.

Närmast har du chansen att se Blom och Linköping på lördag i Sporthallen då kommer Växjö hit och matchen drar i gång redan 13:00.