Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Slutspelsfesten inleds i dag mot Dalen

21 mars 2019 07:25

Slutspelstider är festliga tider och i dag inleds kvartsfinalspelet mot Dalen hemma i Sporthallen. Linköping har varvat upp rejält på slutet men det lär bli en tuff drabbning med norrlänningarna som är erkänt svårspelade.


Linköping har goda minnen från slutspelsmötet med Dalen. Senast lagen möttes i SM-slutspelet var säsongen 15/16 i semifinal och då vann Linköping med 4-2 i matcher. Hur ser då Linköpingstränaren Johan Astbrant på kvällens möte med Dalen?

Hur har dagarna sett ut sen i lördags då det stod klart att ni får möta Dalen?

-Vi har faktiskt mest kört på som vanligt med träningar för att inte krångla till det bara för att det är slutspel.

Men har ni inte alls fokuserat på att det är Dalen ni skall möta?

-Jo, det är klart att vi pratar om motståndarlaget men inte mer än vanligt utan vi har gått genom vad de är bra på och vilka svagheter de har som vi skall kunna utnyttja.

Blev det en chock att det blev Dalen ni fick möta?

-Chock är kanske ett väl starkt ord men lite överraskande var det och för Dalen blev det väl en liten boost att inget lag ville möta dem. Men för vår del spelar det ingen jättestor roll om det blev Växjö eller Dalen, det är två bra lag bägge två.

Vad gissar du på att det blir för matchbild i match 1 hemma i Sporthallen?

-Vi har ju en viss vana vid slutspel vid det här laget och i första matcherna brukar det bli lite av ett ställningskrig där lagen vill vänta ut varandra och kanske växeldra lite. Det är två lag som gillar att utgå från det defensiva och bygga från det och det kommer nog bli extra tydligt i första matchen.

Hur viktigt är det att vinna första matchen?

-Det är klart att båda lagen vill vinna direkt och få en positiv start och slippa pressen i match 2. Men samtidigt är det inte hela världen att tappa första matchen utan det är bäst av sju matcher vilket är en lång matchserie.

Du hyllade Dalen i början av säsongen för att det ändrat och spelade så offensiv innebandy - har de gått tillbaka till en mer defensiv utgångspunkt nu igen?

-Jo det tycker jag. I början av säsongen låg de på och pressade mycket högre medan de nu på slutet fallit tillbaka i en mycket lägre startposition i sitt försvar vilket liknar det Dalen vi är mer vana vid.

Känslan är att många Linköpingsspelare har höjt sig rejält på slutet - håller du med?

-Poängmässigt har det gått riktigt bra på slutet och vi har väldigt många alternativ speciellt nu när både Jesper Alm och Markus Lindström är tillgängliga för spel igen. Vi har mer än tre fullgoda formationer vilket lär bli viktigt under ett långt slutspel.

Hur taggad är du på att nu få gå in i ytterligare ett slutspel?

-Klart vi längtat till slutspelet och vi har en riktigt bra känsla i gruppen. Jag har varit med ett tag nu och min känsla är vi har samma fina go i gruppen som de säsonger vi gått hela vägen till final. Så jag är oerhört optimistisk.

Läget i laget Linköping:

Alla redo för spel vilket betyder att Jesper Alm och Markus Lindström nu är spelklara igen.

Säsongens inbördes möten: 2-0 till Linköping:

Hemma vann Linköping klart med 8-3. Efter att Ketil Kronberg lirkat in en straff i första perioden så slutade den andra utvisningsrika perioden 2-0 till Linköping. I tredje kvitterade Dalen till 2-2 och 3-3 innan Linköping avslutade med fem raka mål. Adam Zetterström hängde två baljor i den matchen.

I Umeå ryckte Linköping i från till 4-1 i första perioden och Oskar Seth (tvåmålsskytt) utökade till 5-1 i början av andra. Efter det kröp Dalen närmare och matchen slutade 6-5 till Linköping.

Motståndarkollen Dalen:

På de tio avslutande matcherna i SSL imponerade Dalen och tog poäng i alla tio utom en… Gissa vilka man kammade noll mot? Jo, Linköping! Men Dalen är som vanligt ett homogent och tufft innebandygäng som man aldrig skall räkna bort. Laget slutade på en fin femteplats i tabellen sedan man på sedvanligt sett gått lite under radarn. Tittar man i poängtoppen är det ingen skillnad mot tidigare år. Evigt unga Ketil Kronberg skulle säkert kunna vara 50 år och ta hem poängligan för Dalen.

Kvartsfinal 1 av 7 - Linköping-Dalen torsdag 21/3 kl 19:00 i Linköpings Sporthall