Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match

Simon Palmén inför hemmapremiären mot Hagunda på söndag

15 september 2022 09:32

Med sina mäktiga 63 poäng förra säsongen dominerade teknikern Simon Palmén många SSL-matcher och var ofta tungan på vågen när matcher avgjordes till Linköpings fördel. Så vad säger den nyblivne tvåbarnspappan om SSL-premiären på söndag och vad talar för att Linköping tar sig förbi kvarten denna säsong.


Hur är läget? Nybliven tvåbarnsfar och en SSL-premiär i antågande med allt vad det innebär

-Det är bra och det känns kul med premiär samtidigt som min försäsong varit lite annorlunda då jag missade någon veckas förberedelse när vi skulle få barn och att jag i samma veva stukade foten.

Men har du ändå fått ut det du velat från försäsongen? Och vilka spelare har du oftast haft runt dig i träningsmatcherna?

-Jag missade någon försäsongsmatch och en del träningar och detta har faktiskt gjort att hela försäsongen har känts lite kortare än normalt, samtidigt har jag varit med så pass länge nu och vet vad som krävs så jag är inte orolig. Angående vilka jag spelat med så är det lite oklart än. Jag har spelat med Matej (Jendrisak) och Kevin (Söderling) i någon match men även med Seth (Oskar) och Marre (Martin Karlsson) som jag spelade ihop mestadels med förra säsongen. Men vi ska få mer info om formationer imorgon på träningen så vi får se efter det vilka femmor vi ställer upp med på söndag mot Hagunda.

Premiär mot Hagunda på söndag i Sporthallen. Hur redo är du och laget inför detta skulle du säga?

-Vi är absolut redo och vi fick ju två cupmatcher här på slutet mot Ledberg där vi fick göra en del mål och spela ut, så vi håller i alla fall högre klass än division ett.

Vad tror du om truppen ni förfogar över och hur ser du på möjligheterna för er att nå långt kommande säsong?

-Vi har ett riktigt bra lag. Vi har inte haft så stor ruljans i truppen vilket jag tycker är bra och de spelare som tillkommit håller hög klass och har snabbt kommit in i vårt spel. Sedan har Blom (Andreas) kommit tillbaka i målet efter att ha varit skadad stora delar av förra säsongen. Leo (Torell Hagström) gjorde det bra förra säsongen men nu känns Blom redo att ta vid igen

Uttåg i kvartsfinalen förra säsongen – vad tänker du både för egen samt lagets del runt vad ni måste förändra eller förbättra för att hitta formtoppen när den behövs som mest i ett slutspel?

-Ja, vi har redan pratat en del om detta och förra säsongen avgjordes väldigt mycket i den sista omgången där vi kunde kommit tvåa men nu blev vi i stället fyra och fick Storvreta i kvarten, så marginalerna är små. Men vi vill givetvis hitta formtoppen till slutspelet och det vi pratat om är att köra lite hårdare träning under vissa perioder av grundserien och kanske då bli lite nedtränade för att i stället komma helt förberedda till slutspelet.

Så vad tror du om premiären på söndag? Hur går det och varför ska Linköpingspubliken ta sig till Sporthallen och titta?

-Dels tror jag vi kommer spela en ännu roligare innebandy under kommande säsong och sedan har vi fått in några sevärda spelare i laget som publiken kommer att gilla. Vi går in med full respekt för Hagunda inte minst efter att vi förlorade premiären förra säsongen mot dem. Hagunda är ett bra lag och det krävs en riktigt bra match av oss för att slå dem på söndag.

  • Simon Palmén
  • Född: 1993
  • Position: Center/Forward
  • Säsonger i Linköping: Inleder nu sin femte säsong i klubben.
  • Poäng: 217 poäng på fyra säsonger för Linköping i SSL. Fantastiska 63, 52, 43 och 47 producerade poäng i grundserien under dessa fyra säsonger!
  • Kom från: Örebro 2018 men har även respresenterat Falun och Warberg i SSL och moderklubben är Lillån IBK (från Örebro).

Seriepremiär - Linköping vs Hagunda sön kl 17:00 i Linköpings Sporthall