Tung uddamålsförlust mot Helsingborg

20 oktober 2019 21:00

Linköping lyckades inte följa upp hemmavinsten mot Mullsjö senast när man idag föll i Sporthallen mot Helsingborg. 3-4 (1-1, 1-2, 1-1) slutade den jämna matchen.

Linköping i jakt på poäng lyckades idag inte betvinga gästerna från Helsingborg i en målsnål och relativt chansfattig match där tillfälligheter och slarv skulle bli avgörande.

Två sena mål i period 1

Första perioden såg ut att bli mållös men i slutminuterna gjorde först FCH 0-1 och med 1,5 minut kvar av perioden kunde Emil Lögdberg snyggt på egen hand avancera fram i mittplan och kvittera till 1-1 med sitt första men garanterat inte sista SSL-mål.

Bra start på andra för Linköping

Mittperioden började bra för Linköping när Simon Palmén frispelades av Nemecek och kallt kunde rulla in 2-1 under FCH målvakten Edling. Linköping kändes då starkast men trots det kunde gästerna svara med två täta mål strax därpå och Linköping skulle vara det jagande laget inför tredje.

Frislag avgjorde tillställningen

Linköping fick också kontakt fyra minuter in i 3:e när Max Wahlgren styrde in 3-3 målet. Dock kom det som skulle visa sig bli segermålet redan efter åttas minuter av slutperioden. Linus Nordgren kunde till synes enkelt prickskjuta in 3-4 på frislag. Linköping jobbade självklart stenhårt för att kvittera efter det, men trots plockad målvakt i slutminuterna blev det aldrig riktigt tung press mot FCH målet.

Warberg borta på torsdag

Linköpings förlust idag spetsar ju självklart till läget mer men nu väntar nykomlingen Warberg (som idag bortaslog Sirius) borta på torsdag och kan säsongen första trepoängare på bortaplan bärgas då så tas ett skutt uppåt i tabellen för Linköping.