Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför JIK: Astbrant vill nu se Linköpings riktiga DNA

23 januari 2019 11:22

I kväll kl 19:00 möter Linköpings herrar Jönköping på hemmaplan. Och det är ett Linköping som vill hitta tillbaka på vinnarspåret efter några matcher där spelet inte kommit upp i rätt nivå. Och det är inte finliret Linköpingstränaren Johan Astbrant nu efterlyser i första hand.


-Vi hade ett bra snack efter Växjömatchen och nu gäller det att vi inser att vi inte kommer få något gratis. Vårt DNA är ett jävlar anamma och ett tufft duellspel och nu måste vi plocka fram det, säger Johan Astbrant inför JIK matchen i kväll.

Senast Linköping plockade hem en trepoängare var faktiskt mot just Jönköping strax innan jul. Då blev det 8-6 vinst i Jönköping i en match där Adam Zetterström stod för tre mål. Efter den matchen har Linköpingsmaskinen hackat en aning även om det varit jämnt och blivit poäng i flera av matcherna (Växjö senast undantaget).

Vad är det som gjort att trepoängarna inte trillat in på slutet?

-Det har ju i och för sig varit små marginaler och det kunde ju mycket väl ha blivit tre poäng både mot Kalmarsund och Höllviken. Men när jag ser tillbaka på matcherna på slutet så ser jag att motståndarna har en större hunger än oss. Jag vill inte skylla detta bara på spelarna utan det är nu min uppgift att se till så alla spelare har fullt fokus och verkligen vill vinna till vilket pris, fortsätter Astbrant.

Tight tabell där många lag just nu slåss om de åtta slutspelsplatserna – hur tänker du runt det?

-Ja, nu är det ju bara fem poäng ned till nian i tabellen och det är framförallt de slutspelsjagande lagen som Kalmarsund, Jönköping och Sirius som alla tagit fina skalper på slutet och nu har vind i seglen. Vi kommer inte få några enkla segrar under resten av serien. Oavsett om det är topplagen, lagen som slåss som de åtta slutspelslagen eller de som riskerar att åka ur. Alla lag vill slå oss, det är något vi måste ta in.

Jönköping är ju ett lag ni vunnit mot två gånger denna säsong – passar just JIK er bra eller är det tillfälligheter?

-Det är nog mer tillfälligheter. Det har varit två mycket jämna matcher där vi haft bra utdelning i en period i varje match. JIK gör det bra och de kommer att vilja trötta ut oss och pröva vårt tålamod och det är något vi måste kunna hantera i kväll. Jag är helt inställd på en tuff och jämn match på nytt mellan oss.

Läget i laget Linköping:

Anton Karlsson saknas alltjämnt på grund av skada. Markus Lindström, Jesper Alm och Filip Samuelsson dras alla med småskador och är tveksamma till spel. Felix Forlsund som kommit in på dubbellicens är sjuk och missar matchen. Noterbart är också att Felix Lanver i kväll gör sin sista match innan han missar ett antal matcher p.g.a. studieresa till Afrika.

Motståndarkollen JIK:

Jönköping är ett lag som rest sig likt fågel Fenix denna säsong. Från att inledningsvis varit uträknat med stora ekonomiska problem och spelarflykt till att vara ett av de formstarkaste SSL-lagen där en slutspelsplats ser fullt realistisk ut. Dessutom blev Otto Weidman och Emil Nilsen nyligen uttagna som debutanter till landslagets Finnkamper om några veckor.

Linköping-Jönköping med matchstart kl 19:00 i Linköpings Sporthall