Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

En vecka till omstarten mot Växjö!

7 december 2018 08:47

VM närmar sig sitt crescendo och samtidigt som turneringen rullar på i Prag sliter övriga Linköpingsspelare på här hemma inför omstarten av Superligan. Redan lördagen den 15:e december drar SSL i gång igen och då vill Linköping ha revansch efter premiärsmällen mot Växjö. Vad säger tränare Astbrant om VM och Växjömatchen?


Hur har uppehållet sett ut så här långt?

-Det har sett riktigt bra ut och killarna har krigat på riktigt bra. Som vanligt när det är uppehåll så har det varit lite sjukdomar men generellt har vi haft riktigt bra närvaro och vi har kört en del riktigt tuffa pass.

Har ni fokuserat på något speciellt område?

-Vi har haft en stor variation på våra träningar. Allt från stentuffa fyspass till en mer avslappnad Paddelturnering bland annat. Men tyngden har legat mot fysträning och den innebandy vi kört handlar mycket om individuell träning och inte så mycket taktik. Vi har ju tre spelare borta på VM och helst ser jag att alla är med när vi sätter nya taktiska delar.

Några nyheter på spelarfronten nu under uppehållet?

-Ja, vi har haft flera unga spelare på besök på våra träningar, både från våra egna led och dessutom några från andra klubbar. Det har funkat jättebra och jag är intresserad av att se mer av några vilket och jag hoppas vi kan fortsätta med detta upplägg under mellandagarna.

VM – hur har du följt turneringen och vad säger du om publikfesten i Prag som helhet?

-Generellt så är jag imponerad av arrangemanget med så mycket folk på läktarna. Jag har inte följt VM slaviskt men jag såg Sverige mot Finland och Tjeckiens match mot Schweiz. Sen har det blivit en hel del ströklipp här och där. Det som sticker ut är väl Schweiz svaga insats så här långt. Jag trodde att de på allvar skulle kunna störa detta VM men så här långt ser de ut att vika ned sig när det kommer till tävlingsmatcher vilket är synd och en liten besvikelse. Sverige ser solida ut och tittar man på matcherna mot Norge och Danmark så släpper Sverige knappt en målchans till motståndarna.

Tror du Sverige fixar guldet eller kan något annat land störa?

-Det enda som kan störa är väl hur Sverige och förbundskapten Hill ska formera laget då man provat lika olika formationer så här långt. Finland kan såklart utmana och jag tycker de har sett bättre ut under VM än under EFT turneringen för ett tag sedan. Schweiz har som sagt underpresterat så här långt och verkar inte ha huvudena för de viktigaste matcherna. Tjeckien har heller inte fått till det fullt ut. Att Tjeckien inte fått träff kanske hänger ihop med att de har ny finsk förbundskapten och det blir möjligen en liten kulturkrock och att det då krävs lite mer tid att få ordning på spelet.

Och vad säger du om insatsen från ”dina” spelare Palmén, Jendrisak och Nemecek så här långt?

-Känslan var att Simon höll igen lite mot Finland och inte spelade sitt spel fullt ut. Men efter det så tycker jag han har tagit för sig rejält och han är helt klart en spelare som skall finnas med på tre femmor i Sverige. Det ska blir kul att se vad han kan åstadkomma i de avslutande matcherna. Tittar man på Matej tycker jag att man ser att han bär Tjeckien på sina axlar och att det kanske tynger honom lite. Han är deras stora stjärna och under ett hemma-VM med ett sådant massivt publiktryck kan det vara svårt att leverera. Dessutom har Tjeckien inte hittat någon radarpartner till Matej vilket han kan behöva. Ondrej tycker jag sett stabil ut som vanligt även om jag tycker han kanske varit lite för defensiv i sitt backspel. Sammanfattningsvis så tycker jag att alla tre sett bra ut men samtliga har mer att ge nu i slutskedet.

Lite mer än en vecka till ni möter Växjö hemma i Sporthallen. 9-1 smällen i premiären lär räcka som tändvätska?

-Det blir intressant att se hur vi svarar upp på den förlusten och mycket handlar om hur väl förberedda vi är. Jag har pratat mycket om hur vi som individer förbereder oss inför omstarten och Växjömatchen. Det handlar inte bara om innebandyn utan allt vad det gäller sömn, kost och delar utanför planen. Sen blir det ju också viktigt att se hur våra VM-spelare direkt hinner ställa om. VM har varit deras största mål med säsongen och nu skall de fokusera på seriespelet med kort varsel.

Växjö öppnade ju urstarkt med fem raka vinster men sedan blev det fem raka förluster och innan uppehållet tre raka vinster – vad säger du om den något märkliga raden?

-Växjö har ju bytt spelsystem och det var lite av nyhetens behag inledningsvis där det fick en riktig fullträff mot oss i premiären. Efter det red de på en våg men deras spelsätt med att pressa stenhårt är krävande när man spelar matcher med några dagars mellanrum. Det kom en reaktion med lite märkliga resultat men nu verkar de ha hittat tillbaka och det är väl så det ser ut när man skall sätta ett nytt sätt att spela på. Jag tror på en jättetuff match och även Växjö bör ju vara lite revanschsugna efter att vi spelade ut dem från slutspelet förra säsongen.

Nästa match: Linköping-Växjö lördagen den 15/12 kl 13:00 Linköpings Sporthall