Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Ny hemmamatch i dag - Linköping går för tredje raka mot formstarka Sirius

3 november 2018 07:06
SSLherr

Linköping har fått en strålande start efter uppehållet med två vinster där onsdagens seger mot dittills obesegrade serieledarna Dalen smäller högt. I eftermiddag väntar ny hemmamatch då ett mycket formstarkt Sirius kommer till Sporthallen. Och Linköping går för tredje raka vinsten med ny målvakt.


Linköping har fått en kanonstart efter landslagsuppehållet. Bortavinsten mot Lindås följdes upp med en högklassig avslutning hemma mot Dalen där serieledarna var helt maktlösa mot ett Linköping på spelhumör i den tredje perioden. Det blev fem raka mål på sex minuter efter propagandaspel (8-3 vinst till slut) och det lovar gott inför eftermiddagens match mot ett Sirius som spelat upp sig rejält efter en tyngre start och nu har tre vinster på de fyra senaste matcherna.

Linköping har dessutom en tradition av att trivas mot just Sirius och vi får hoppas att den tesen gäller även i dagens match i Sporthallen.

Läget i laget:

Andreas Blom kommer in i målet efter att ha varit back-up för Robin Laakso i de två senaste matcherna. Blom som rankas som en av de största målvaktstalangerna i Sverige med bland annat U19 landslagsspel på meritlistan får därmed göra Superligadebut. Ett frågetecken finns för viktige backen Martin Hovlund som skurit sig i handen och inte vet om spel fungerar. Anton Karlsson som gjorde comeback senast mot Dalen men vilade i slutet (krampkänning) spelar på nytt i dagens match.

Motståndarkollen:

Sirius tappade en hel del meriterade spelare inför säsongen och var därmed svårbedömda. Men nu har andra klivit fram och tydligast kanske det gäller Filip Eriksson (född 2001) som nu är poängbäst i laget (15 poäng). Annars ligger de mer rutinerade spelarna Jocke Olsson, Jakob Drews och Johan Eriksson bakom mycket i de blåsvartas offensiv. Efter en lite trög inledning på SSL har Sirius accelererat rejält och 12-2 vinsten senast mot Helsingborg signalerar att Uppsalalaget kan prestera stor innebandy och att man håller både offensivt och defensivt.

Linköping - Sirius idag lördag 3/11 kl 16:00 Linköpings Sporthall