Linköping lyckades inte ta Växjö denna gång heller

7 januari 2018 20:20
SSL HERR

Linköping lyckades inte heller på säsongens tredje försök ta poäng mot Växjö. Idag blev det hemmaförlust med 2-4 (0-2, 1-1, 1-1) sedan gästerna gått ifrån till 0-3 på tre omställningar vilket aldrig Linköping lyckades ta ikapp trots bra press stundtals.

Normalt sett brukar matcherna mellan Linköping och Växjö vara heta matcher med många utvisningar. Dagens match var dock beskedlig på gränsen till tam och dessutom målsnål. Växjö sin vana trogen utnyttjar omställningar väl och efter första perioden var smålänningarna i ledning med efter två snabba spelvändningar.

Linköping var fullt inställda på att jaga ikapp men innan minuten gått av mittperioden hade Växjö gjort 3-0 och på nytt var det en spelvändning som resulterade. Matej Jendrisak tände hoppet när han mitt i perioden satte dit ett snärtigt skott från högerkanten till 1-3 och Linköping hade häng. Men trots en del bra chanser stod sig 1-3 perioden ut.

Även tredje perioden inleddes med ett växjömål (Karljohan Ahlroths andra) efter bra spel av Växjö framför Laakso i Linköpingsmålet. Linköping tog time-out mitt i perioden och direkt efter det satte Gustav Fritzell dit 2-4 som kändes som Linköpings väg in i matchen. Men Växjö redde ut stormen trots att Linköping plockade ut målvakten i slutminuterna. Matchen slutade 2-4.

För Linköping är det bara upp i sadeln igen då det är matchtätt i januari. På onsdag väntar Jönköping borta och nästa söndag är det Mullsjö som kommer till Sporthallen. Två lag som Linköping trivts bättre mot än Växjö så här långt.