Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Ny övertidsvinst - nu borta mot Kalmarsund

9 januari 2019 21:51

Linköping vann borta mot Kalmarsund efter förlängning 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0). Denna målsnåla tillställning innebar att Linköping tog sin andra raka tvåpoängare. Martin Hovlund var den som med en futtig sekund kvar av förlängningen säkrade två nya poäng till tredjeplacerade Linköping.


Kvällens bortamatch mot Kalmarsund blev lite av en målfattigare repris på helgens möte med Höllviken. Precis som i söndags hade Linköping en trepoängare på gång ända in i slutminuten, men på nytt tappades de tre poängen. Men som tur är har Linköping firma Simon Palmén & Martin Hovlund. Denna gång var det Palmén som hittade Hovlund i förlängningens slutsekund.

Martin Hovlund verkade dock inte alltför deppig över att laget på nytt tappade poäng i slutminuten.

-Gör vi bara ett mål under ordinarie tid kanske vi inte var värda att ta alla poäng, kommenterade Hovlund i SSL plays sändning.

Sönmnig första period

Den mållösa första perioden finns det väldigt lite att säga om. Linköping hade mycket boll men skapade i princip inget. Kalmarsund låg på kontring och lyckades på så sätt skapa några fler klara målchanser.

Till slut kom ett mål

Ställningskriget fortsatte även i andra. Det dröjde ända till slutsekunderna av mittperioden innan målnollan spräcktes. Och föga överraskande var det Simon Palmén som låg bakom ett fint förarbete för att sedan hitta fram till en fristående Max Wahlgren som sin vana trogen fann maskorna. Detta innebar Max 15:e mål för säsongen och att Palmén även fortsatt gjort poäng i samtliga SSL matcher under säsongen.

Laaksos nolla spräcktes i slutminuten

Robin Laakso gjorde en finfin match i målet och såg ut att få lämna Kalmar Sporthall med nollan intakt. Men med plockad målvakt lyckades en för stunden omarkerad Kim Nilsson skjuta in kvitteringen, 1-1. Andra förlängningen på några dagar väntade därmed för Linköping.

Sent avgörande i förlängningen

Förlängningen bjöd inte heller den på så många målchanser. Men när alla var helt inställda på straffläggning lyckades Simon Palmén hitta fram till Martin Hovlund med en diagonalpass. Hovlund klämde i på ett och med en sekund kvar tog Linköping en viktig extrapoäng.

Nytt revanschmöte på lördag

På lördag väntar äntligen hemmamatch för Linköping. FC Helsingborg kommer till Sporthallen (matchstart 15:00) och då vill Linköping definitivt ta alla tre poängen. Inte minst då första mötet med FCH slutade med förlust efter straffar.