Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

INFÖR FALUN BORTA IKVÄLL 18:30

1 februari 2022 09:10

Vinner Linköping i kväll även säsongens andra möte med Falun så går man åter upp i serieledning. Men givetvis är läget aningen ovisst då Linköping spelade sin senaste SSL-match för nästan två veckor sedan. Kl 18:30 drar matchen i gång i Guide Arena.


Linköping har som många andra elitlag en minst sagt turbulent tid bakom sig med flera uppskjutna matcher. Men trots att man spelat minst matcher av alla lag i SSL så finns ikväll ändå chansen att gå upp i serieledning. Men då krävs seger borta mot svenska mästarna Falun vilket är tufft men långt ifrån omöjligt. När lagen möttes i Sporthallen i oktober vann Linköping med 5-4.

-Falun är ett bra lag och det blir en tuff bortamatch. Så det krävs att vi är fokuserade varje sekund i 60 minuter, sa Linköpingstränaren David Gillek om vad som krävs i kväll.

Läget i laget:

Linköping har tyvärr dubbla knäproblem. Ludwig Bäckman Forkner har ett skadat knä som håller honom borta från spel och målvakten Andreas Blom ska operera sitt skadade knä inom kort och saknas också i kväll.

-Bekymret för oss är mest att det blir några veckor framåt med väldigt tajt spelschema men det är bara att gilla läget. Sen är det också så att vi inte mött ett riktigt bra lag efter Storvreta den 29 december så det ska bli spännande att se vad vi står formmässigt. Men går jag på hur det ser ut på våra träningar så ser spelarnas form bra ut, säger Gillek om läget i laget.

Motståndarkollen Falun:

Falun kommer närmast från en övertidsförlust mot ärkerivalen Storvreta vilket säkert svider. Dalalaget har ju en helt Ok trupp men när rutinerade Tom Colling som haft en turbulent tid i Karlstad fanns tillgänglig slog Falun till. Tom kan göra debut i den rosa tröjan ikväll mot Linköping.

Hot topics:

-Uppehållet?!? – Två veckor utan match och senast Linköping mötte ett topplag var i slutet av december (Storvreta). Så var laget står blir oerhört spännande att se!

-Handgemäng!?!– När lagen möttes i Sporthallen i höstas så åkte Martin Karlsson och Faluns Emil Kalentun ut för ”Hangemäng” efter en brottningsmatch. Frågan är om det blir någon rond två i Grekisk Romersk stil för dessa båda herrar som ”leder” utvisningsligan.

-Seth frälsaren!?!– Oskar Seth avgjorde hemmamötet mot Falun med sitt sena 5-4 mål. Kan det bli Seth som på nytt frälser Linköping? Seth är med sina 16 gjorda mål tillsammans med Olle Abrahamsson målbäst i Linköping.