Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match

INFÖR FALUN BORTA IKVÄLL 18:30

1 februari 2022 09:10

Vinner Linköping i kväll även säsongens andra möte med Falun så går man åter upp i serieledning. Men givetvis är läget aningen ovisst då Linköping spelade sin senaste SSL-match för nästan två veckor sedan. Kl 18:30 drar matchen i gång i Guide Arena.


Linköping har som många andra elitlag en minst sagt turbulent tid bakom sig med flera uppskjutna matcher. Men trots att man spelat minst matcher av alla lag i SSL så finns ikväll ändå chansen att gå upp i serieledning. Men då krävs seger borta mot svenska mästarna Falun vilket är tufft men långt ifrån omöjligt. När lagen möttes i Sporthallen i oktober vann Linköping med 5-4.

-Falun är ett bra lag och det blir en tuff bortamatch. Så det krävs att vi är fokuserade varje sekund i 60 minuter, sa Linköpingstränaren David Gillek om vad som krävs i kväll.

Läget i laget:

Linköping har tyvärr dubbla knäproblem. Ludwig Bäckman Forkner har ett skadat knä som håller honom borta från spel och målvakten Andreas Blom ska operera sitt skadade knä inom kort och saknas också i kväll.

-Bekymret för oss är mest att det blir några veckor framåt med väldigt tajt spelschema men det är bara att gilla läget. Sen är det också så att vi inte mött ett riktigt bra lag efter Storvreta den 29 december så det ska bli spännande att se vad vi står formmässigt. Men går jag på hur det ser ut på våra träningar så ser spelarnas form bra ut, säger Gillek om läget i laget.

Motståndarkollen Falun:

Falun kommer närmast från en övertidsförlust mot ärkerivalen Storvreta vilket säkert svider. Dalalaget har ju en helt Ok trupp men när rutinerade Tom Colling som haft en turbulent tid i Karlstad fanns tillgänglig slog Falun till. Tom kan göra debut i den rosa tröjan ikväll mot Linköping.

Hot topics:

-Uppehållet?!? – Två veckor utan match och senast Linköping mötte ett topplag var i slutet av december (Storvreta). Så var laget står blir oerhört spännande att se!

-Handgemäng!?!– När lagen möttes i Sporthallen i höstas så åkte Martin Karlsson och Faluns Emil Kalentun ut för ”Hangemäng” efter en brottningsmatch. Frågan är om det blir någon rond två i Grekisk Romersk stil för dessa båda herrar som ”leder” utvisningsligan.

-Seth frälsaren!?!– Oskar Seth avgjorde hemmamötet mot Falun med sitt sena 5-4 mål. Kan det bli Seth som på nytt frälser Linköping? Seth är med sina 16 gjorda mål tillsammans med Olle Abrahamsson målbäst i Linköping.