Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Linköping manglade Mullsjö med 9-3 efter åtta raka hemmamål

16 januari 2021 20:57

Linköping körde över tänkta topplaget Mullsjö med 9-3 (1-0, 4-3, 4-0) hemma i Sporthallen i kväll. Både Matej Jendrisak och Marre Karlsson stod för hattrick och Simon Palmén levererade fyra assist i den viktiga vinsten som tog laget upp på en fjärdeplats i tabellen.


Linköping har väntat länge på att få spela första matchen 2021 och med facit i hand visade det sig att det var ett spelsuget Linköping... Underläge med 1-3 i början av andra perioden vändes till storvinst efter åtta raka hemmamål där hela laget levererade.

-Vi gör vår bästa match för säsongen och vi kör över Mullsjö i kväll. Jag är otroligt stolt över lagets prestation, sa Linköpingstränaren David Gillek i Sportexpressens sändning direkt efter matchslutet.

Första perioden var ingen höjdare spelmässigt och behållningen var Matej Jendrisaks 1-0 efter snygg pass från Viktor Palm.

1-3 vändes till 5-3 i mittperioden

Andra perioden var något helt annat. Mais kvitterade på straff redan efter 26 sekunder och när sju minuter spelats hade gästerna gått upp i en 1-3 ledning. Men detta väckte Linköping Marre Karlsson gjorde 2-3. Olli Laine satte snyggt 3-3 och innan mittperioden var över hade Linköping gått ifrån till 5-3 (nya mål av Marre Karlsson och Matej Jendrisak).

Dubbla powerplaymål säkrade definitivt tre poäng

I tredje perioden visade Linköping kyla och bra försvars och målvaktsspel. Andreas Blom i målet och backparet Bischofberger/Laine briljerade. Ett tidigt powerplaymål av Matej Jendrisak (hattrick) gav Linköping en bra känsla och resterande del av perioden kontrollerade hemmalaget bra när Mullsjö satsade allt på att lassa in bollar framför mål. 7-3 gjorde Marre Karlsson (även han hattrick).

-Vi får utdelning framåt idag vilket vi inte fått tidigare och Marre och Matej ska leda laget vilket de gör idag. Så all cred till dem, sa Gillek om sina två hattrick målskyttar.

Full kontroll i slutet

8-3 satte Oskar Seth efter tre sekunder spel i powerplay och det innebar Simon Palméns fjärde assist i matchen. Avslutande 9-3 gjorde Viktor Palm i tom Maisbur.

Fyra i tabellen och JIK i nästa match

Vinsten var viktig i den jämna tabellen och de tre bärgade poängen lyfte Linköping ända upp till en fjärdeplats i tabellen. På tur står den uppskjutna hemmamatchen mot Jönköping på tisdag i Sporthallen.