Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Onsdag
09 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Tisdag
29 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match

Inför Lindås idag kl 15:00 - Ny målfest?

23 februari 2019 08:41

Storvinst (13-4) mot Örebro i onsdags och idag kommer jumbon Lindås till Sporthallen. Linköping har fått fart på offensiven med hela 21 mål på de två senaste matcherna och laget får finna sig i att gå in som jättefavorit till dagens match.


-Det var skönt att det släppte lite och att vi fick ordentlig utdelning framåt mot Örebro samtidigt som vi höll tätt bakåt, säger Linköpings tränare Johan Astbrant om Örebromatchen.

Linköping är nu inne i det häftiga racet inför slutspelet där varje poäng är viktig för att positionera sig när kvartsfinalerna inleds. Men med sex omgångar kvar kan mycket hända och faktum är att tabellen är så tät och jämn att fjärdeplacerade Linköping inte helt kan ställa in sig på slutspel än utan det gäller att lassa in fler poäng på kontot innan festen är säkrad. Men utgångsläget är gynnsamt och med vinst i dag mot Lindås är Linköpings åttonde SSL-slutspel på nio säsonger nära förestående.

-Även om Lindås är avhängda så kommer de att ta fler poäng denna säsong. För oss handlar det om att vi inte är ett av de lagen som de lyckas mot och då gäller det att vi går ut till dagens match med tålamod, säger Astbrant om dagens fight.

Läget i laget:

Martin Karlsson som saknades mot Örebro är på benen igen och är spelklar. Dock är det istället ett litet frågetecken för Adam Zetterströms medverkan då han varit krasslig. Markus Lindström, Jesper Alm och Anton Karlsson saknas p.g.a. skador.

Inbördes möten:

När lagen möttes i Salming Arena i oktober var matchen jämn och Lindås var i ledning med 4-3 mitt i matchen. Linköping vann till slut med 9-6 men den matchen var spännande ända in i slutminuterna innan Martin Karlsson satte det sista målet i slutsekunderna.

Motståndarkollen Lindås:

Lindås har fått det precis så jobbigt i SSL som de flesta förutspådde. Jumbon är ohjälpligt sist med åtta inspelade poäng och även om de fortsatt finns en teoretisk chans att laget skall hänga kvar är den i det närmaste mikroskopiskt liten. Dock har Lindås stått upp väldigt bra i de flesta matcher på slutet. Senast var man i ledning mot Växjö i tredje perioden innan orken tröt. F.d. landslagsforwarden och Pixbospelaren Patrik Malmström är poängbäst hos Göteborgarna.

-Lindås är ett lag med stora skills på ett antal spelare så vi får absolut inte ge deras frontspelare någon tid eller utrymme med bollen för då sitter den, avslutar Astbrant.