Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Gillek om läget inför kvartsfinal 4 i morgon

24 mars 2021 11:40

Linköpings läge kunde ju onekligen varit ljusare i kvartsfinalmötet med Kalmarsund. 0-3 underläge i matchserien och dessutom väntar förmodligen en avstängning på bäste målskytten samt skadefrånvaro för lagkaptenen inför fjärde matchen. Vi kollade läget med Linköpingstränaren David Gillek inför morgondagens fight i Sporthallen.


Linköping har tre raka förluster och dessutom skada på stjärncentern Matej Jendrisak som klev av skadad senast och för lagets bäste målskytt Martin Karlsson väntar förmodligen ävstängning sedan Kalmarsund valt att anmäla en incident framför mål i kvartsfinal 3. Läget är tufft men självklart finns hoppet om en vändning! Vi kollade hur tränaren David Gillek ser på läget inför morgondagen.

Hur är läget med dig och laget?

-Vi hade möte med laget i går och alla är självklart besvikna på vår insats senast. Tittar man på skott på mål och antalet avslut så ser det bra ut men vi förlorar ju duellspelet med typ 100-0 i senaste mötet och då vinner man inga matcher. Men från och med i dag har vi släppt det som varit och fokuserar enbart på morgondagens match som vi ska göra allt för att vinna.

Går det att sammanfatta de första tre matcherna på något sätt och varför ni hamnat under med 0-3 i matcher?

-Hemmamatchen skiljer sig ju rejält och den matchen skulle vi ju ha vunnit med tanke på matchbilden. Sedan att det går till sudden där man vet att det är 50/50 men den matchen är jag ändå på det stora hela relativt nöjd med. I första bortamatchen gör vi två bra perioder men släpper ju tyvärr i väg dem för långt i den första perioden. Och match 3 senast är ju vår klart sämsta insats. Det står nu 3-0 i matcher och Kalmarsund har varit hetare än oss så är det. De har täckt mer skott, satt sina frilägen, det är sådana delar som avgör slutspelsmatcher och nu måste vi upp några nivåer på alla plan tills i morgon.

Men jag gissar att ni inte kastar in handduken utan tror att detta går att vända?

-Vi tänker absolut inte vika ned oss utan vi går all in för att ta hem matchen i morgon och sedan fokuserar vi på nästa match efter det. Vi vill ha en seger på hemmaplan det är vi alla överens om och då krävs det att vi levererar en riktigt bra prestation i morgon.

Matej Jendrisak klev av med smärtor senast – hur är statusen där?

-Matej spelar inte i morgon sedan får vi se om han kommer tillbaka mer i slutspelet eller ej. Hans knä undersöks efter senaste matchen så får vi se var det tar vägen.

Sedan blev ju Martin Karlsson anmäld av Kalmarsund efter senaste matchen och är just nu avstängd under utredning – någon kommentar till detta?

-Inte mer än att det är jäkligt tråkigt. Mycket tyder på att han blir avstängd även om vi nu ska få yttra oss innan beslut. I mina ögon är situationen möjligen en 2+ 2 utvisning men inte matchstraff. Så vi får verkligen hoppas att det i så fall inte blir mer än en matchs avstängning så att han är tillbaka på lördag igen.

Så vad krävs för att ni först och främst ska hålla liv i matchserien via vinst i morgon?

-Tittar man på försvarsspelet så tycker jag att vi gör det mesta rätt strukturellt men sedan handlar det om att vinna dueller framför mål och hålla oss inom ramarna för det vi bestämt. Framåt som kommer jag justera lite i vårt spel och hoppas få bättre träff men offensivt handlar det framförallt om att vi måste ta tillvara på de chanser vi skapar. Sedan hoppas jag verkligen att det skall synas i vårt spel att det är vinna eller försvinna som gäller. Alla måste vara mycket mer desperata.

Kvartsfinal 4 – Linköping vs Kalmarsund Linköpings Sporthall Torsdag 25 mars kl 20:00. Ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressenlive