Svag start gav säsongens första förlust

21 augusti 2019 22:16

Efter tre raka vinster på försäsongen blev det ikväll en förlust för Linköping. Finska Esport Oilers fick en drömstart på matchen i Latvian Open. Och trots en bra upphämtning mitt i matchen blev det förlust med 4-7 (0-4, 3-1, 1-2).

När Oilers skickade in 5-0 en bit in i andra perioden var det tungt, tungt i Linköpingslägret. Men på något sätt hittades spelet och med fyra raka Linköpingsmål inom loppet av nio minuter i slutet av andra och början av tredje perioden var det match igen.

Men finnländarna lyckades ändå krångla sig ur Linköpings jakt och med två mål mitt i tredje perioden så vann Oilers till slut den första matchen i gruppspelet.

För Linköping är det bara att analysera vad den svaga starten kan berott på och sedan rikta in sig på gruppspelets andra match i morgon förmiddag mot Lettiska Rubene (matchstart redan 11:00).

Poängplockare i kväll: Simon Palmén 3 (2+1), Oskar Seth 1 (1+0), Martin Karlsson 1 (1+0), Matej Jendrisak 1 (1+0), Felix Lanver 1 (0+1) & Olle Abrahamsson 1 (0+1).