Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Tisdag
04 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match

Gillek om truppändringarna, VM och Kalmarsund imorgon

18 november 2022 09:20

I morgon möter Linköping Kalmarsund i Sporthallen vilket också blir första SSL-matchen efter VM. Linköping har stärkt upp målvaktssidan under uppehållet och vi kollade läget med tränaren David Gillek inför återstarten.


En ny målvakt i Gustav Jansson har kommit in i truppen under uppehållet – hur går dina tankar runt det och hur har första tiden för Gustav varit?

-Det känns bra och nu får vi en bra konkurrens mellan Gustav och Andreas Blom i målet. Gustav har kommit in bra i laget och tagit för sig direkt och vi får in en rutinerad målvakt det märks direkt.

Så hur tänker ni generellt med målvaktsfrågan nu? Kommer det att vara tre SSL-målvakter som slåss om att få speltid?

-Nej, David Henningsson har gjort det bra, men i den ålder han är i behöver han spela mycket matcher. Så nu när vi får in Jansson med sin rutin kändes det som den bästa lösningen att David spelar med FBC i division 1 men han kommer samtidigt att fortsätta träna vissa pass med oss i SSL-laget framöver.

Hur har ni använt VM-uppehållet? Något speciellt du fokuserat på under dessa veckor?

-Vi har lagt mycket tid på att bygga upp fysiken även om de flesta pass varit kombinerade innebandy och fyspass. Vi gjorde tester på spelarna i början av uppehållet och vi hade redan då mycket bra värden men vi vill ändå bygga upp oss ännu mer inför resterande del av säsongen. Det har annars varit tre bra veckor för oss även om vi har saknat några spelare som varit iväg på VM samt några som varit borta på grund av jobb. Ibland kan nivån sjunka när det är uppehåll men jag tycker vi har haft bra fart och mycket fokus har legat på smålagsspel med mycket kamp och duellspel.

Hur summerar du annars VM för ”dina” spelare där Sverige vann guld och Tjeckien med Matej Jendrisak och Josef Rypar tog silver men där även Lukas Eldholm gjorde en fin turnering med sitt Danmark.

-Jag tycker alla tre har levererat på en hög nivå och bidragit till sina länders framgångar och de kommer nu tillbaka med ett bra självförtroende. Lukas insats där han varit bärande i Danmark tycker jag är riktigt stark. Visserligen mot lite sämre lag men även mot ett lag som Norge stack han ut vilket jag tycker är kul.

Ni hade en tuffare period innan VM med ett antal förluster i SSL och Svenska Cupen – hur har tankarna gått runt det faktumet och vad säger du har varit största problemet?

-Det är klart jag tittat och analyserat varför vi hamnade där. En av orsakerna vi kommit fram till och som vi nu vill förändra är att inte ändra om för mycket i formationerna. Vi vill skapa en trygghet i vilka som spelar tillsammans och målet är att hålla ihop femmorna i möjligaste mån. Går det sedan inte som vi tänkt så justerar vi i första hand inom formationen istället för att byta runt i samtliga femmor. Det andra vi pratat om är att vi måste bli mer disciplinerade när vi har bollen. Vi har alldeles för ofta satt oss själva i skiten när vi äger boll och om det blir så att vårt spel blir lite tråkigare på grund av detta men att vi vinner matcher får det bli så.

Cirka en fjärdedel av serien är avverkad (sju omgångar spelade av 26). En åttondeplats och lika många (nio) poäng upp till serieledning (Falun på 18 p) som sistaplatsen (Gävle med noll poäng). Vad ger du er för betyg så här långt?

-Nej, det är klart att vi inte är nöjda samtidigt som en vinst till innan uppehållet hade gett oss ett tabelläge motsvarande det vi hade förra säsongen vid denna tidpunkt. Men vi har massor av omgångar kvar och vi har ju inte ens mött alla lag ännu så det är mycket tid kvar och vårt mål är fortsatt att ta en slutspelsplats och det är jag övertygad om att vi gör.

I morgon drar SSL igång igen – hur är läget med våra tre VM-spelare samt truppen som helhet och det blir tufft direkt med förra säsongens SM-finallag Kalmarsund i Sporthallen?

-Alla ska vara tillgängliga utom Jonathan Hallin som fortsatt saknas och där vi i nuläget inte alls vet när han kan börja träna igen efter sin sjukdom. Sedan är det ju alltid lurigt att komma igång med matcherna efter ett så här långt uppehåll och det liknar ju nästan en säsongspremiär. Men det är ju lika för oss och Kalmarsund så jag gissar att det blir lite att vi känner på varandra inledningsvis. Vad det gäller VM-spelarna så är det ju även där likaläge då de också haft ett antal spelare borta och det är ju svårt att säga om de är slitna eller kommer tillbaka med någon skavank, men generellt är det ju en mental urladdning att spela ett VM och en liten utmaning att komma tillbaka till seriespel.

Linköping vs Kalmarsund lördag 19/11 kl 18:00 Linköpings Sporthall

Matchvärd är Corren