Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping kammade noll hemma mot Kalmarsund

9 februari 2019 21:36

För andra hemmamatchen på några dagar förlorade Linköping. I dagens match mot Kalmarsund var hemmalaget aldrig riktigt nära poäng. Kalmarsund ryckte i från till 1-5 i tredje och slutresultatet skrevs till 3-5 (1-2, 0-1, 2-2).


Linköping har inte fått till det efter landslagsuppehållet. Onsdagens hemmaförlust mot bottenlaget Höllviken följdes upp med en nollpoängare mot nykomlingen Kalmarsund. Två resultat som självklart inte är vad laget behöver i den täta SSL-tabellen.

Mycket specialteams i dag

Dagens match påverkades av en del utvisningar något som Kalmarsund lyckades utnyttja bäst. Kalmarsund tog ledningen i början av matchen men dagens bäste Linköpingsspelare Matej Jendrisak kvitterade i just powerplay. Men det var gärsterna som återtog ledningen i slutet av första på ett skott utifrån som studasde in i Linköpingsmålet.

Nytt mål bakåt i powerplay

Linköping fick chansen att kvittera med en man mer i mittperioden men i stället lyckade Kim Nilsson sno åt sig bollen och göra 1-3 mitt i matchen. Linköping försökte mobilisera kraft efter målet men det resulterade inte.

Chansen fanns i tredje

Men matchen levde i allra högsta grad i slutperioden men istället för hemmamål kunde Kalmarsund punktera matchen med två mål på 40 sekunder fram till 1-5 när 10:40 spelats. Linköping lyckades visserligen få in två tjeckiska reduceringsmål (Jendrisak och Ondrej Nemecek varsitt mål) men spänningen uteblev i slutskedet och förlusten var den andra mot Kalmarsund hemma denna säsong.

Trea trots allt och FCH på tur

Trots bara en poäng på de senaste två hemmamatcherna ligger Linköping kvar på en tredjeplats i serien. På tur står en bortamatch mot Helsingborg på onsdag.