En sekund kvar när Hovlund avgjorde borta mot Thorengruppen

20 september 2022 20:52

Oskar Hovlund säkrade en ny Linköpingsvinst när han med en ynka sekund kvar av förlängningen gjorde 8-7 borta mot Thorengruppen. Hovlund var matchens gigant och gjorde tre av Linköpingsmålen.

Bortamatchen mot Thorengruppen i Umeå var en rejält svängig tillställning där lagen turades om att vara i lednimng men där alltså Hovlund till slut var den som avgjorde.

-En jämn match och det är lite slumpen som avgör, sa matchhjälten själv i SportExpressens sändning,

Tuff start på matchen

I första perioden fick Linköping jaga då TTG hade både 2-0 och 4-1 därför blev Hovlunds 4-2 mål i slutet av perioden viktigt. 2-1 gjordes av Olle Abrahamsson.

Andra perioden bäst igen

Precis som i hemmapremiären i söndags blev Linköpings bästa period den i mitten. Tre Linköpingsmål (Marre Karlsson, Emil Lögdberg och Hovlund målskyttar) och noll för hemmalaget. Dessutom redde Linköping ut ett 2+2 boxplayspel i perioden.

-Vi dödar ett långt boxplay och rider på vägen efter det, kommenterade Hovlund den andra perioden.

Matchen såg ut att förloras i tredje

Tredje perioden inleddes med ytterligare ett Martin Karlsson mål till 6-4 och Linköping höll på att glida ifrån. Men istället tog TTG över mer och mer och tre raka hemmamål fram till 7-6 hade på nytt vänt på steken.

Palmén kvitterade med 30 sekunder kvar

Men en Linköpings time-out med minuten kvar och ett 6 mot 5 spel gjorde att Simon Palmén lassade in 7-7 med 30 sekunder kvar från ingen vinkel alls (assist Seth) och matchen gick till förlängning. Och precis som i förra säsongens möte i Umeå mellan lagen avgjorde Linköping i förlängningen. Hovlund målskytt och Josef Rypar stod för assisten.