Förlust efter straffar mot Helsingborg

7 oktober 2018 21:02
SSLherr

Linköping var sekunder från tre poäng i kvällens bortamatch mot Helsingborg. Men hemmalaget lyckades kvittera till 5-5 på ett skott från mittplan med elva sekunder kvar. Efter en mållös förlängning vann FCH på straffar. Slutresultatet blev därmed 6-5 (0-2, 3-1, 2-2, 1-0).

Linköping var i ledning med 5-4 i slutsekunderna av matchen och såg ut att gå till landslagsuppehållet med tre sköna poäng in på kontot. Men med ynka elva sekunder kvar så chansade Helsingborg med ett långskott långt utifrån som letade sig in bakom en skymd Robin Laakso i Linköpingsmålet. Efter det följde en mållös förlängning på fem minuter. Straffläggningen blev inte heller kul för Linköping. Efter två svaga straffar av Max Wahlgren och Matej Jendrisak kunde Jonathan Nilsson sätta dit det vinnande målet med en backhand.

Marre het i första

Första perioden gick på poäng och mål till Linköping. Efter två mål av hete Martin Marre Karlsson var Linköping i ledning med 2-0 efter 20 minuter. Karlsson har därmed gjort 8 mål på 6 matcher.

Olycksminuter i andra

Efter en trevande start på andra fick FCH träff. På mindre än fyra minuter vände man underläge 0-2 till 3-2. Linköpings Oskar Seth svarade dock och såg till att Linköping hade oavgjort (3-3) inför tredje.

Pangstart på tredje

Felix Lanver gav Linköping ledningen redan efter 39 sekunder av tredje och Linköping såg ut att ta tillbaka kontrollen på matchen. Men på nytt svarade FCH (till 4-4) innan Linköping fick kvällens första chans på straff. Men Simon Palmén lyckades inte överlista FCH:s målvakt. Men bara två(!) sekunder efter straffmissen smög Ondrej Nemecek fram från sin backposition och skickade in det som såg ut att bli det matchvinnande 4-5 målet. Detta var Ondrejs första mål i SSL för Linköping.

Olyckligt slut och svag straffläggning

FCH hade en jättechans att kvittera med knappt 30 sekunder kvar men det räddades snygtt av Laakso. I stället kom 5-5 med elva sekunder kvar på ett skott från mittplan. Förlängningen och straffarna känner ni redan till hur det gick...