Linköping städade av Hagunda

8 oktober 2023 22:09

Linköping hade inga som helst problem att vinna över bottenlaget Hagunda i dagens hemmamatch. 1-0 kom redan efter en minuts spel och hemmamålen trillade in i en tät följd fram till slutresultatet 12-5 (5-2, 4-2, 3-1).

Dagens match blev knappast någon nagelbitare för hemmapubliken. Linköping var på tok för överlägsna och även om gästerna från Uppsala vaskade fram en hel del avslut mot David Henningsson i hemmamålet så firade Linköpings snabba anfallsspel triumfer mot ett Hagunda som inte hängde med i det uppskruvade tempot.

Svängdörrar första 20

Första perioden var en väldigt öppen historia! Målchanserna (åt båda håll) avlöste varandra och att perioden ”bara” slutade 5-2 var förvånande. Linköping bjöd på några fina kombinationer men samtidigt så höll inte gästande Hagundas försvarsspel SSL-klass. Noterbart var att Oskar Seth i och med sina två mål i första perioden gjort två mål i samtliga SSL-matcher så här långt. Övriga målskyttar i första perioden var Lukas Eldholm, Kevin Söderling och Olle Abrahamsson.

Matchen över efter 23 minuter?!?

Andra perioden var snarlik den första. Och när Simon Palmén gjorde 7-2 tre minuter in i perioden var spänningen i matchen i princip över. Linköpingsspelarna fortsatte att trumma på i offensiven men även gästerna lade sitt mesta fokus på anfallsspelet. Så 9-4 efter 40 minuters spel speglade matchen väl. Linköpingsmål i mittperioden Palmén 2, Matej Jendrisak och Söderling (hans andra mål i matchen).

Linköping tog det lite lugnare i tredje

Tredje perioden blev av förklarliga skäl aningen avslagen och hade också något lägre tempo. Linköpings offensiv avtog en aning ju längre perioden gick samtidigt fortsatte Hagunda skapa en del ströchanser framåt. Men någon nerv var det aldrig tal om vilket slutresultatet 12-5 vittnar om... Målskyttar i tredje perioden var Kevin Söderling som därmed gjorde tre mål i matchen och Martin Karlsson hann med två mål.