Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match

Stark hemmaseger mot Falun

23 oktober 2021 22:34

Linköping tog ikväll en oerhört viktig och meriterande hemmaseger när Falun besegrades. En stark defensiv insats där mästarlaget tilläts få iväg ynka 13 skott mot Linköpingsmålet gav vinst med 5-4 (2-1, 1-2, 2-1) inför 974 jublande åskådare i Sporthallen.


Linköping har fått lite kritik i säsongsinledningen för att släppa in för mycket mål bakåt och dessutom stå för lite ojämna insatser men kvällens match var något helt annorlunda. Hemmalaget hade en supertight defensiv där Leo Torell Hagström var väldigt stabil i målet samtidigt som man hade ett vasst omställningsspel vilket gjorde det rejält svårt för Faluspelarna som inte fick mycket utrymme.

-Det var en riktigt bra insats av oss över tre perioder och ikväll var det svårt att göra mål på oss. Vi stänger helt de farliga ytorna och i 5 mot 5 spelet släpper vi inte många chanser alls mot deras förstafemma, sa en av planens bästa spelare Nicola Bischofberger efter matchen.

Just Bischofberger spelade i backpar med en annan landslagsback Josef Rypar och det var ett lyckodrag av coach Gillek. Den Schweizisk/Tjeckiska backduon agerade med oerhörd pondus och självsäkerhet och skapade mycket även i offensiven med fyndiga uppspel.

Ja, det funkade bra för oss i kväll. Efter förra matchen mot Thorengruppen då det inte gick så bra så kändes det som vi behövde få till en förändring i backparen och Rypar och jag gillar att spela fysiskt vilket passade bra i den här matchen, fortsatte Bischofberger.

Hovlund showade vid 1-0

Men det var en annan landslagsback som stal showen inledningsvis. Oskar Hovlund inledde nämligen målskyttet i matchen med en soloprestation utöver det vanliga då han snurrade friskt med Faluspelarna. Falun kvitterade dock snabbt men Martin Karlsson såg till att Linköping ledde med 2-1 efter första perioden med ett skott från distans.

Olle fortsätter göra mål

Linköping gjorde även en bra mittperiod men trots det var det likaläge 3-3 inför tredje. Linköpings just nu hetaste målskytt Olle Abrahamsson hade många fina chanser att näta innan han satte dit ett mål i mittperioden.

Grekisk-Romerskt i tredje

Tredje perioden var länge ett ställningskrig där inget lag riktigt ville gå bort sig. Linköping fick först chansen i powerplay utan att kunna utnyttja läget. Och efter en riktig brottningsmatch mellan hemmalagets Martin Karlsson och Emil Kalentun i Falun fick båda matchstraff vilket betydde spel fyra mot fyra i fyra minuter.

Oskar Seth avgör matchen

Simon Palmén var den som till slut bröt dödläget med sitt inte allt för hårda skott som letade sig in mellan benen på Falukeepern och betydde 4-3 när fem minuter återstod (Oskar Seth stod då för sin andra assist i matchen). Gästerna tog strax efter målet time-out och satsade på att att ut målvakten. Och minuten senare var det också kvitterat till 4-4. Men denna kväll var Linköpings. Med mindre än två minuter kvar snodde Oskar Seth ett Faluuppspel och iskallt skickade han in 5-4 vilket också blev slutresultatet i denna jämna och spännande match.

Femma i tabellen och längt till nästa hemmafight

Vinsten tog Linköping upp till femteplatsen i tabellen och tyvärr för hemmapubliken dröjer det nu ända till 13 november innan nästa hemmamatch. Innan dess väntar två tuffa bortamatcher (Växjö och Mullsjö).