Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Oskar Seth hoppas det lossnar mot topplaget Pixbo hemma på söndag

15 november 2019 11:38

Linköping med tre raka fullpoängare gick på ett lite ofrivilligt landskampsuppehåll och nu är det dags att ladda om inför söndagens match mot Pixbo. Vi kollade med Oskar Seth vad han tror inför omstarten och hur han ser på sin säsong så här långt.


Ni hade tre raka vinster inför landslagsuppehållet – var känslan att ni hellre hade spelat vidare än pausat för landslagsspel?

-Jo, jag hade hellre spelat på och för oss som inte spelade med landslaget var det rätt segt med uppehåll faktiskt.

Vad var det ni gjorde så bra i de tre senaste matcherna och det som genererade nio poäng?

-Det var nog lite olika skulle jag säga. Mot Växjö var det enligt mig en rätt tråkig och avvaktande match som vi vinner tack vare en stark defensiv. Mot Warberg var det i stället en mer offensiv och kul match där det var bra stämning i hallen vilket hjälpte både oss och Warberg att bjuda upp till en bra fight. Mot Visby gjorde vi det bra länge även om vi är missnöjda med att vi släppte upp dem i slutminuterna. Men både Warberg och Visby är ju lag vi skall slå med den trupp vi har. Så visst är vi nöjda med att vann tre raka matcher men vi har ändå en bit upp till den nivå vi vill vara på.

På söndag väntar Pixbo som gått riktigt bra och är det enda laget som just nu utmanar Falun och Storvreta i toppen av tabellen – är du överraskad av deras framfart?

-Pixbo är ett bra lag med skickliga spelare så jag är inte förvånad och framförallt har deras förstafemma med Gurra (Gustav Fritzell) och Östholm gått riktigt bra. Pixbo är ett kul lag att möta då de kan bjuda upp till både fysisk och frejdig innebandy som brukar bli kul för spelare och publik.

Du nämner din f.d. lagkompis Gustav Fritzell och han jagar på högt upp i poängligan – vet ni hur man bäst får stopp på ”Gurra”?

-Gurra är jätteduktig och jag är glad för hans skull att han hela tiden tar kliv även i nya klubben. Vi har självklart bra koll på vilka kvaliteter han besitter och vi får göra vårt bästa för att hindra honom.

Din egen säsong så här långt – hur sammanfattar du den?

-Jag är väldigt missnöjd generellt med min egen säsong och det har varit en hel del frustration när jag inte kommit upp i den nivå jag vill vara på. Förra säsongen hittade jag rätt flow i matcherna och då agerade jag helt på instinkt men nu hinner jag tänka för mycket i situationerna vilket gör att det inte blir bra. Så det vore riktigt skönt om det kan släppa snart för det har varit jobbigt psykiskt när man känner att det inte stämmer fullt ut.

Vad tror du om matchbilden på söndag – kommer ni eller Pixbo ta tag i taktpinnen?

-Vi är två lag som gillar att styra spelet men vi som hemmalag ska vara mest förande tycker jag. Sen hoppas jag på högt tempo och mycket mål. Jag hoppas vi kan bjuda publiken på en vinst med 7-5 eller 8-6 då både jag och publiken gillar målrika tillställningar.

Linköping – Pixbo sön 17 nov kl 16:00 Linköpings Sporthall – köp biljett i tid via hemsidans biljettlänkar!