Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Seth om läget inför Thoréngruppen i morgon

4 januari 2023 12:19

Linköping var rejält ifrågasatta för ett tag sedan men efter en markant uppryckning i slutet av året så ser tabellläget klart ljusare ut. Vi kollade med Oskar Seth hur han ser på läget i laget för tillfället och vad han tror om matchen mot Team Thoréngruppen i morgon.


Oskar Seth lämnade Telje inför säsongen 2015 för att gå på Innebandygymnasiet i Linköping och är nu inne på sin nionde raka säsong i Linköping Innebandy. Under sina sex säsonger i SSL laget är Hölö-Mörkö fostrade Seth snart uppe i 200 poäng producerade i Linköpingströjan (191 poäng på 184 matcher).

Det var en del svarta rubriker ett tag runt laget – känns det som ni nu gått vidare och lagt det ”surret” bakom er?

-Det har varit en jättetuff period, kanske den tyngsta under min tid i klubben och värst var det efter att vi förlorade hemma mot Gävle och spelade uselt. Men nu är vi på spåret igen känns det som och en vinst i morgon skulle definitivt ge oss ytterligare skjuts.

Vad är det som gjort att det fungerat bättre för laget nu på slutet tycker du?

-Det är svårt att sätta fingret på något enskilt men jag tycker vi nu har fått en bättre timing i formationerna vilket gjort att vi fått in lite lättare mål jämfört med innan. Försvarsspelet har funkat helt ok hela tiden men det har varit de individuella misstagen som gjort att vi släppt in för billiga mål, vilket nu blivit bättre. Men det är nog så att allt har blivit bättre på slutet.

Ni ligger på åttonde och sista slutspelsplatsen för tillfället – tror du ni kan utmana de absoluta topplagen framåt våren och vilka lag tror du blir de tuffaste utmanarna?

-Det är absolut vår ambition, vi och hela föreningen strävar efter att vi ska vara ett topplag i Sverige. En åttondeplats är vi inte nöjda med utan nu gäller det att vi plockar mer poäng när vi går in i andra halvan av säsongen. Tittar man på vilka lag som ser starkast ut så är det givetvis Falun som sticker ut med tre väldigt bra formationer och ett lag som har en mängd olika sätt att vinna matcher på. Bakom dem är det Kalmarsund som har många bra spelare och även Växjö som har en bra säsong så här långt.

I morgon möter ni Thoréngruppen, ett lag som många tippade som ett potentiellt slutspelslag men de har haft det lite motigt. Vad säger du om dem samt vad som blir viktigt till mötet i morgon?

-Thoréngruppen är ett bra lag och alltid luriga att möta även om de kanske haft lite samma problem som oss att få till spelet så här långt. Matchen uppe i Umeå vann vi men det var jämnt och då gjorde vi två bra perioder och en klart sämre period men nu hoppas jag att vi kan få till tre starka perioder och vinna under full tid.

Du lirar center med poängsprutorna Martin Karlsson och Simon Palmén som forwards. Hur skulle du beskriva dynamiken i er trio?

-Precis som övriga formationer har vi haft det tufft. Sedan gick vi bra förra säsongen och det märks ju nu att vi blivit mer ”scoutade” av övriga lag vilket gör det mer utmanande för vårt kreativa spel även om vi precis som hela laget bättrat oss nu på slutet. Men jag tittar gärna på hela vår femma och backarnas offensiva spel är också en viktig aspekt om vi ska komma upp i vår högsta nivå.

Hur ser du själv på din säsong så här långt? Tio mål och sju assist om man tittar på poängskörden efter 14 omgångar.

-Det är samma som för laget och jag begär mer av mig själv framöver. Jag spelar center och har en tvåvägsroll och poängen är kanske inte det viktigaste utan att titta mer på +/- statistiken och framförallt att vi vinner matcher.

Du är inne på din nionde raka säsong i Linköping – har östgötskan hunnit suddat bort den fina dialekten sörmlänskan vid det här laget?

-Det är lite roligt för när jag är hemma i sörmland på besök så säger de att jag pratar östgötska men här i Linköping får jag höra att jag pratar stockholmska så sanningen ligger förmodligen någonstans mittemellan.

Linköping vs Team Thoréngruppen i morgon 5 jan kl 19:00 Linköpings Sporthall och det är fri entré för alla