Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Tredje raka för Linköping efter seger ikväll mot TTG

5 januari 2023 23:48

Linköping låg under med 1-4 och var rejält pressade ett tag i den viktiga hemmamatchen mot Team Thorengruppen i Sporthallen. Men inför sin hemmapublik vände Linköping med sex raka mål och vann matchen med 7-4 (1-2, 4-2, 2-0)


Linköping tog i kväll sin tredje raka vinst i SSL och är nu ett av de formstarkaste lagen i serien. Kvällens hemmamöte med Thorengruppen betydde mycket vilket också avspeglade sig i en hel del gruff och snack mellan lagen.

Tung start på andra perioden

Gästerna var i ledningen efter första perioden med 2-1 och när man dessutom gick loss till 4-1 tidigt i andra perioden fick Linköpingsledningen nog och tog en time-out vilket gav effekt.

Zorromål av Alm inledde vändningen

Jesper Alm inledde upphämtningen när han zorrade in 2-4, Erik Oweling gjorde 3-4 på ett backskott (första SSL-målet för Oweling för övrigt), Kevin Söderling reducerade innan Jesper Alm fullbordade vändningen med sitt andra mål fram till 5-4 för Linköping då 15 minuter spelats av mittperideoden.

Palmén och Seth mål säkrade vinsten i 3:e

I tredje var det länge ställningskrig , nervigt och målsnålt. Men det var Linköping och Simon Palmén som till slut gjorde det viktiga 6-4 målet i tom kasse med 2,5 minut kvar och sedan rundade dessutom Oskar Seth av föreställningen med sitt 7-4 i slutsekunderna.

Fint grepp om slutspelsplats och JIK här näst

För Linköping betyder de tre nya poängen att man ytterligare ryckte ifrån Thorengruppen och Jönköping under slutspelstrecket. Just Jönköping är det lag som Linköping möter borta i nästa match på söndag. Blir det kanske fjärde raka då och ännu längre glapp nedåt?