Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Sirius borta - kan det bli femte raka?

3 mars 2019 09:22

Linköpings form är kanon. Tung skalp senast när man besegrade Dalen på bortaplan och därmed har laget nu fyra raka trepoängare. I dag väntar en ny spännande utmaning när fjärdeplacerade Linköping möter ett slutspelsjagande Sirius i IFU Arena.


Vi är inne i sluttampen av grundserien då varje match och poäng känns viktigare är tidigare på säsongen. Dagens match i fina IFU Arena är inget undantag. Linköping som i första hand fightas med Mullsjö om en viktig tredjeplats och för åttondeplacerade Sirius handlar det om att behålla greppet om slutspelsplatsen.

-Sirius behöver vinna för att hänga på tåget till slutspel, så för oss handlar det mycket om att vi går in till matchen med rätt inställning och lägger ned ett hårt jobb, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför Siriusmatchen.

För Linköping återstår nu fyra väldigt tuffa matcher innan slutspelet tar vid. Med två slutspelsjagande lag, Sirius och Pixbo på bortaplan och dessutom toppduon Storvreta och Falun hemma. Så det lär garanterat inte bli några enkla poäng under serieavslutningen

Förra mötet mellan lagen:

Av någon anledning verkar Linköping trivas mycket bra att möta just Sirius. Det har blivit väldigt många vinster mot de blåsvarta genom åren i SSL och förra mötet i november var inget undantag. Linköping gick ifrån till 6-0(!) i andra perioden innan Sirius spräckte nollan. Efter lite mer Siriusmotstånd i tredje slutade den matchen 11-5 till Linköping i Linköpings Sporthall och Matej Jendrisak blev tremålsskytt.

Läget i laget Linköping:

Samma lag som senast vilket betyder att Jesper Alm och Markus Lindström fortsatt saknas.

Bortakollen Sirius:

Sirius var lite svårscoutade inför säsongen men har gjort det väldigt bra och är nu med och slåss för att ta sig till slutspel. På spelarsidan har Jakob Drews och unge Filip Eriksson dominerat. Drews har gjort mäktiga 34 mål (55 poäng totalt) och även Filip står just nu på 55 gjorda poäng (30 mål och 25 assist). Senaste matchen för Uppsalalaget var dock en missräkning när man förlorade mot Helsingborg med 5-6.

Sirius-Linköping IFU Arena matchstart kl 16:00 och ni kan följa matchen på SSLplay.se