Islossning när Linköping vann hemmapremiären

23 september 2018 20:36
ssl herr

När Jönköping gjorde 2-4 på straff i början av tredje perioden var det knäpptyst i Sporthallen och Linköpingsspelet hackade rejält. Men efter en rejäl urladdning med sex raka mål inom en tolvminutersperiod kunde Linköping säkra säsongen första viktiga vinst med 8-4 (1-2, 1-1 6-1).

Efter premiärens smäll mot Växjö behövde Linköping lite vind i seglen. Men första perioden blev i stället en svajig tillställning där hemmalaget hamnade under med både 0-1 och 0-2. Nerverna smög sig på och spelet lossnade inte. Mycket slarv, felpass och ett långsamt spel.

-Första perioden påminde mycket om Växjömatchen. Det var en fruktansvärd start av oss, vi saknade vilja och uppträdde skräckslaget och stressat, sa Matej Jendrisak om de första 20.

Oskar Seths 1-2 mål i slutet av perioden var dock en väg in i matchen och gav en förhoppning om en bättre fortsättning.

Mittperioden var också bättre spelmässigt med hemmaögon sett - dock långt i från fulländad. Oskar Seth fortsatte vara het och vänsterforwarden var den som kvitterade till 2-2 i powerplayspel efter sju minuter. Efter målet fortsatte Linköping att successivt förbättra spelet. Men det var likväl JIK som fick sista ordet i perioden när Skogward något överraskande gjorde 2-3.

-Jag tycker inte att vi spelade så dåligt i andra men vi kom fortsatt inte upp i rätt nivå, fortsatte Jendrisak.

I början av andra fortsatte mardrömmen för ett stressat hemmalag. JIK gjorde 2-4 på en iskall straff av Hannes Blomkvist och Linköpingslägret var pressat.

-När jag såg Jönköpingsspelarna skratta mot oss efter straffmålet kände jag att det fick vara nog. Jag var rejält ”pissed off” på vårt uppträdande och för mig var det tändvätskan som behövdes, sa Matej.

Och efter några förändringar i Linköpingsformationerna av coach Astbrant var det islossning deluxe. Sex hemmamål på tolv minuter och Sporthallen gick från knäpptyst till festlokal inom loppet av några minuter. Max Wahlgren var den som gjorde 3-4 i en 2 mot 1 läge, vilket var starten på vändningen.

-När vi gjorde 3-4 så kände jag att nu lossnar det. Vi fick plötsligt energi och jag var i det skedet säker på att vi skulle ta det, sa Linköpings centerstjärna Matej Jendrisak.

Målskyttarna var i tur och ordning: Martin Karlsson, Felix Lanver, Matej Jendrisak två gånger på raken och till slut gjorde nyförvärvet Marcus Berglund 8-4 i tom bur. Knock-out!!!

Nu har Linköping visat (åtminstone i 15 minuter) att man är ett grymt lag men det lär behövas mer än endast 15 bra minuter på onsdag när det blir bortamatch mot Mullsjö.