Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping fick Mullsjö på fall (igen)

14 januari 2018 21:32
SSL HERR

Linköping fick jubla även i säsongens tredje möte med Mullsjö. Stekhete Felix Lanver avgjorde med sitt 3-2 mål mitt i den tredje perioden och Linköping ligger nu fyra i Superligatabellen.


Linköping trivs verkligen mot förra säsongens kvartsfinalmotståndare Mullsjö. Kvällens vinst var den tredje mot just Mullsjö men det var gästerna som ledde med 1-0 efter en spelad period.

Linköping tog dock över i andra perioden och logiskt kom kvitteringen. Succérookien Oskar Seth satte en skott utifrån sedan Gustav Fritzell passat snyggt bakom ryggen. Hemmalaget tog även ledningen. Fredrik Nyholm gled upp i "slottet" framför Maismålet och Matej Jendrisak hittade fram till Fredrik som säkert satte 2-1.

Sista perioden blev dramatisk. Mullsjö och Gillek fick chansen på straff. Men Jonas Gustafsson i Linköpingsmålet räddade fenomenalt. Mais kunde ändå kvittera i powerplay en stund senare. Men strax därpå var det Linköping som fick spela med en man mer. Glödhete målskytten Felix Lanver smög upp på bortre stolpen och Jendrisak hittade honom med ett ”skottpass”. 3-2 målet efter 10.17 blev matchavgörande trots att båda lagen hade bud på fler mål. Linköping bärgade trepoängaren tack vare uppoffrande backspel och några fina räddningar av Gustafsson i målet.

Vinsten tog Linköping upp på en fjärdeplats i tabellen med tio matcher kvar av grundserien innan ett slutspel tar vid. Och många är nog de Linköpingsfans som hoppas på ett nytt möte mellan Linköping och Mullsjö. På tur står nu en tuff bortamatch mot Höllviken på tisdag.