Tio raka mål när Linköping körde över Sirius

12 november 2017 23:03
SSL HERR

Vid underläge 4-1 när nästan halva matchen gått såg det mörkt ut för Linköping borta mot Sirius. Men efter en smått otrolig vändning med tio (!) raka Linköpingsmål så blev det till slut 4-11 (3-1, 1-5, 0-5) vinst.

Linköping med nygamle coachen Johan Astbrant tillbaka vid rodret hade en tuff start på bortamatchen mot Sirius i IFU Arena. Sirius gick nämligen ifrån till 4-1 i början av andra perioden och det var just då målvakten Robin Laakso som såg till att inte underläget var större.

Men efter en dråplig situation med ett självmål av Sirius efter nio minuter in i mittperioden förändrades allt. Martin "Marre" Karlsson var regisören bakom tre raka mål inom tre minuter (1 mål och 2 assist). Och när Matej Jendrisak gjorde 4-6 i slutsekunderna av perioden var Sirius rejält uppgivna.

I tredje perioden var det bara ett lag på planen och efter en fantastisk uppvisning och fem Linköpingsmål mot Sirius noll (och då vilades dessutom en del Linköpingsspelare) var det naturligtvis glada miner hos gästande Linköping

Linköping hade inte mindre än tio poängplockare i matchen och både Yousif Touma och Andreas Nordh satte sina första SSL mål för säsongen. Tack vare vinsten klättrade Linköping uppåt i tabellen till en femte plats. På onsdag väntar en oerhört spännande match mot obesegrade Storvreta hemma i Sporthallen.

Poäng i Linköping: Martin Karlsson 5 (2 mål +3 assist), Gustav Fritell 2 (2+0), Anton Karlsson 2 (1+1), Oskar Hovlund 2 (1+1), Felix Lanver 2 (1+1), Fredrik Nyholm 2 (0+2), Yousif Touma 1 (1+0), Matej Jendrisak 1 (1+0), Andreas Nordh 1 (1+0), Joel Dagman 1 (0+1).