Tuff smäll mot TTG hemma

10 oktober 2021 21:18

Linköping åkte i dag på en rejäl smäll mot Team Thorengruppen hemma i Sporthallen. Slutresultatet blev 5-11 (1-5, 2-2, 2-4) i en match där första periodens tapp blev för dyrbar.

Dagens match bjöd på få glädjeämnen för hemmapubliken. Olle Abrahamssons tre mål och en ung målvaktsdebutant i David Henningsson var det man kan ta med sig annars var det en blek insats av Linköping.

TTG snurrade med Linköping i första

Team Thorengruppen tog tag i taktpinnen direkt och med ett snabbt kombinationsspel och tre mål av Hampus Öhgren i den första perioden så hade gästerna gått i från till klara 5-1 redan när 20 minuter spelats. Linköping fick inte ordning på defensiven och TTG diagonalspel firade stora triumfer.

Mittperioden Linköpings bästa

I mittperioden kom David Henningsson in i Linköpingsmålet och detta blev också Linköpings bästa period i matchen. Visserligen utökade TTG till 7-1 men Linköping gav sig ändå själva en chans in för tredje då Lukas Eldholm och Olle Abrahamsson med varsitt mål reducerade till 3-7.

Visst häng i tredje innan det blev fel fokus

När William Almlöf dessutom satte 4-7 precis i början av tredje (Linköpings vackraste mål för kvällen) så var det första (och enda) gången Linköping hade lite känning i denna match. För när bortalaget gjorde 4-8 så gick luften ur och Linköpings fokus flyttades till fel saker och med utvisningarna som följde kunde Thorengruppen enkelt hålla undan och utöka till slutresultatet 5-11.

Landslagsuppehåll innan mötet med Falun

För Linköpings del så har man nu två vinster och två förluster efter fyra omgångar vilket innebär en sjunde plats i tabellen. Offensivt har det producerats mycket mål men samtidigt är det bara de båda bottenlagen som släppt in fler mål. Så gissningsvis lär mycket fokus läggas på det defensiva spelet nu när SSL tar ett landslagsuppehåll innan Falun kommer till Sporthallen lördagen den 23 oktober.