Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Tisdag
04 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match

Inför Mullsjö borta ikväll kl 19:00

28 september 2022 08:37

Linköping tog tredje raka segern i söndags mot JIK trots att gästerna var nära att komma ikapp (6-1 blev till slut 6-5). Om Linköping ska fixa tre nya poäng i Nyhemshallen i kväll så är det garanterat tre starka perioder som krävs.


Tre matcher och tre vinster går knappast att klaga på när dessutom samtliga tre formationer levererat samt att målvaktsduon Blom och Henningsson båda stått. Men i kväll ställs Linköping på prov när det är bortamatch i Nyhemshallen mot ett alltid hemmastarkt Mullsjö.

-Jag har sett deras matcher nu inför vi ska möta dem. Det är klart att de har tappat erfarna och duktiga spelare som betytt mycket för dem under åren men de är fortsatt ett bra lag som kommer ta sig till slutspel så vi har en svår match framför oss, säger Mullsjöbon Gillek om kvällens möte.

Läget i laget Linköping:

-Vi har pratat om att vi behöver få till en match där vi är stabila över 60 min. Dippar får man alltid under matcher men de dipparna behöver vi ta oss igenom på ett bättre sätt än vad vi gjorde mot JIK, säger Linköpings tränare David Gillek.

Linköping har en komplett trupp så när som på Jonathan Hallin som ju saknas allt jämnt. Läs Correns reportage om Hallin här.

Linköping har tre fint komponerade formationer som så här långt har bidragit fullt ut både offensivt och defensivt. Mot JIK senast var det Lögdberg, Samuelsson, Alm, Jendrisak och Söderling som stack ut lite extra. Men ikväll kan det likväl vara någon av de övriga två formationerna som glänser mest vilket är en rejäl styrka.

Inbördes möten förra säsongen:

Förra säsongen vann Linköping i Nyhemshallen med 9-6 i en match där både Oskar Seth och Martin Karlsson blev tremålsskyttar. Men Mais vann å andra sidan i Sporthallen med 8-6 så det blev två bortavinster lagen emellan förra säsongen.

Motståndarkollen Mullsjö:

Mullsjö var bara för ett par säsonger tippat att slåss om guldet men spelartappen (Kim Ganevik och Kasper Hedlund denna säsong bl.a) har varit kännbara under flera säsonger samtidigt som rekryteringen av stjärnspelare gått trögt. Sebastian Palmqvist är viktig och bär sitt lag framåt. Mullsjö har tagit en vinst så här långt (borta mot Hagunda) och Mais är faktiskt det lag som gjort minst mål (10 st.) i SSL efter tre omgångar.

Håll koll på:

-Blom eller Henningsson?!? – Blom inledde i målet i segermatcherna mot Hagunda och TTG medan Henningsson stod i senast mot JIK. Angenäma ”problem” för Gillek när han väljer vem han placerar mellan stolparna i kväll?

-Kevin Söderling!!! – Finländaren ser ut att bli mer och mer varm i kläderna i Linköpingströjan och det kan bli en hel del mål från Kevin denna säsong!

-Publiken!?! – Lite surr runt om i innebandysverige att publiken inte riktigt hittat tillbaka till hallarna efter pandemin. Nyhemshallen sägs allmänt ha ”bäst” publik och det brukar lyfta även Linköping.

Mullsjö vs Linköping kl. 19:00 i Nyhemshallen

Matchen ser ni på Corren.se eller SportExpressenplay.se