29 Mar 1 match

Linköping föll efter förlängning i kvart 2

20 mars 2021 20:52

Linköping hade gjort läxan till dagens kvartsfinal och utmanade Kalmarsund rejält. Linköping var i ledning med 4-2 i slutet av andra perioden men Kalmarsund kom tillbaka och tog matchen till förlängning där man sedan avgjorde tidigt och har därmed 2-0 i matchserien. Kvällens match slutade 4-5 (3-2, 1-1, 0-1, 0-1).

Linköpingsvändning efter tre snabba

Första perioden var länge avvaktande och mållös. Men Kalmarsund öppnade målskyttet inte bara en utan två gånger och såg ut att få greppet även om kvartsfinal 2. Men Linköping fick till en snabb och viktig reducering när Deny Känzig stötte in 1-2. Linköping fick dessutom straff tätt därpå (spelare i målgården) som Matej Jendrisak iskallt isatte. Och i slutminuten fullbordade Linköping vändningen när Oskar Seth satte ledningsmålet lågt bakom Kalmarsundsmålvakten. En trevlig första period.

Slutspelsbandy i andra

I mittperioden lyckades Linköping hitta sitt slutspelsspel och Simon Palmén utökade rättvist till 4-2 efter sex minuters spel. Efter det hade Linköping flera fina chanser bland annat i powerplay men Kalmarsund höll undan mycket tack vare fint målvaktsspel. Kalmarsund fick dock sista ordet i perioden när ett skott utifrån satt bakom Andreas Blom i Linköpingsmålet. 4-3 inför tredje!

Linköping mållösa i tredje

I tredje perioden blev Linköping väl passiva och lyckades inte vaska fram många farligheter. Inte heller Kalmarsund hade speciellt många farligheter men gästerna yckades ändå kvittera till 4-4 efter en snygg kombination. Efter kvitteringsmålet var spelet väldigt avvaktande och inget av lagen ville gå bort sig och matchen gick inte helt oväntat till förlängning.

2-0 i matcher efter 22 sekunder

Förlängningen hann bara börja innan Kalmarsund fick dit 4-5 (22 sekunder) bakom en starkt spelande Andreas Blom i hemmamålet. Kalmarsund har därmed 2-0 i denna kvartsfinalserie som närmast fortsätter på måndag i Kalmar.