Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Storseger borta mot nykomlingen JIK

28 september 2017 22:27
SSL HERR

Efter en målmässigt jämn förstaperiod så höjde sig Linköping rejält och körde sedan över nykomlingen Jönköping med klara 3-8 (3-3, 0-2, 0-3). Finske nyförvärvet Johannes Jokinen stod för tre av målen och Robin Laakso stängde målet i de två avslutande perioderna.


Linköping hade viss press på sig efter hemmaförlusten mot Växjö och mot nykomlingen Jönköping så behövde det bli tre poäng. Efter en relativt lam förstaperiod då lagen höll jämn takt målmässigt var aningen nervigt i Linköpingslägret.

-Det är lite frustrerande att vi behöver första perioden för att vakna, men spelarna var själva väldigt besvikna efter en period och visste att vi måste gå för fullt för att vinna, sa Linköpings tränare Andreas Harnesk om den något svaga inledningen.

I andra perioden gjorde Linköping om i formationerna, bland annat flyttades Oskar Hovlund upp från backplats till en centerposition mellan Felix Lanver och Martin Karlsson. Då fick bortalaget en helt annan fart och tryck på JIK och det blev väldigt tydligt att det var en nykomling med ung trupp mot ett etablerat SSL-lag som möttes. 3-3 blev snabbt 3-5 i mittperioden och Linköping kändes betydligt starkare över hela banan.

Tredje perioden blev heller ingen nagelbitare. Linköping hade fullständig koll på läget och JIK hade oerhört svårt att störa Linköpings uppspel. Istället gjorde Linköping ytterligare tre mål samtidigt som Robin Laakso, kvällens målvakt agerade stabilt och kunde hålla nollan de två avslutande perioderna.

Finske nyförvärvet Johannes Jokinen visade varför han tidigare huserat i finska landslaget. I kväll blev det tre mål från Jokinens klubba och kanske kan han vara på väg tillbaka till en plats i det blåvita landslaget?

-Vi var för bekväma i första perioden och var inte alls vakna, men när vi kommer igång så vinner vi relativt komfortabelt och jag tycker vi är det klart bättre laget ikväll. Det är ju lätt att spela med Matej och Fritzell men jag måste också vara mer aktsam med bollen och värdera situationerna om jag skall vara helt nöjd med min egen insats, sa Jokinen efter kvällens match.

Linköpingspoäng: Fritzell 4 (2 mål + 2 assist), Jokinen 3 (3+0), Lanver 3 (1+2), Martin Karlsson 2 (2+0), Anton Karlsson 2 (0+2), Eric Björk 1 (0+1) & Joel Dagman 1 (0+1)

Nu blickar Linköping direkt framåt och på söndag väntar Mullsjö hemma i Sporthallen.