Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Linköping vann över Kalmarsund inför storpublik

17 augusti 2019 16:18

Inramningen i nya Hackelhallen i Rimforsa under dagens träningsmatch var fenomenal. Närmare 400 personer fanns på plats och till slut lyckades dessutom Linköping vinna mot Kalmarsund med 3-2, men det krävdes straffar.


Dagens träningmatch hade en kul inramning då Rimforsas nya Sporthall invigdes. Närmare 400 personer hade trängt ihop sig i Hackelhallen för att se Linköping möta FBC Kalmarsund i en batlalj inför den stundande SSL-säsongen.

-Jätteroligt, är alla träningsmatcher så här så längtar jag redan till nästa träningsmatch, sa Linköpingstränaren Johan Astbrant om trycket i hallen.

Kalmarsund inledde målskyttet

Publiken bjöds inte på något målkalas men väl två stabila försvar med mängder av täckta skott och räddningar av målvakterna. Kalmarsund inledde matchen bäst och tog också ledningen i powerplay.

Linköping vände välförtjänt i första

Linköping tog över mer och mer ju längre första perioden gick och utdelningen kom först genom Oskar Seth i powerplay och sedan också 2-1 genom Adam Zetterström efter att Felix Lanver stått för en läcker assist.

Inga mål men Linköpingsövertag i andra

Mittperioden styrdes av Linköping mot ett lågt spelande Kalmarsund. Men Linköping lyckades sällan få in bollen i låga slottet framför Kalmarsundsmålet utan fick oftast ta avslut utifrån (som ofta täcktes). Mittperioden blev mållös.

Lägre tempo i tredje

I tredjeperioden sjönk tempot och periodens mål gjordes av Kalmarsud på ett backskott till 2-2. Inget av lagen lyckades få till en slutforcering och matchen gick till straffläggning.

Straffar var Linköpings grej

På straffarna var Linköping klart starkast. Max Wahlgren och Simon Palmén satte sina straffar samtidigt som Linköpingsmålvakten Andreas Blom var helt tät och matchen vanns av Linköping.

-Jag gillar strafflägen och att få avgöra, sa Blom om matchens upplösning.

Lögga glänste och Olli stor tillgång

Flera nya ansikten fanns med i Linköping i dagens match. Många var nyfikna på nya finske backen Olli Laine och han visade definitivt att han blir en stor tillgång. Dock överglänstes han av unge Emil Lögdberg (född 2001) som spelade oerhört moget och dessutom ofta fanns med i offensiven.

Tredje raka inför Riga

Linköping har nu tre raka vinster på försäsongen. Kommande helg väntar turnering i Riga.