Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Filip Samuelsson är laddad inför fredagens kvartsfinalfest

23 mars 2023 14:22

I morgon fredag spelas den fjärde kvartsfinalen mellan Linköping och Storvreta hemma i Sporthallen. Storvreta leder med 2-1 i matcher men Linköping har definitivt chans att avancera till semifinal efter flera fina insatser. Vi kollade läget med duktige och vindsnabbe backen Filip Samuelsson inför morgondagen.


Underläge 1-2 i matcher – hur är känslan hos dig och i laget efter de tre första matcherna?

-Känslan är väldigt bra i laget. Vi var nära att vinna senast och trots förlusten så är vi inte nedslagna på något sätt. Vi känner att vi kan ta det här och det ska vi göra också!

Det var ju som sagt nära nära senast då det ju gick hela vägen till straffar – vad säger du om er insats i IFU Arena?

-Vi gör en bra bortamatch helt klart. Vi jobbar som ett lag och vi har mycket hög koncentration genom hela matchen och bjuder inte Storvreta på någonting. Alla gör precis det som vi pratat om inför matcherna och jag känner att vi kan nå väldigt långt om vi fortsätter så.

Det har varit mycket snack och skriverier efter matchen – dels om zorrostraffarna men också runt bråket där tränare Gillek nu är anmäld – vad säger du om dessa båda saker?

-Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Vad det gäller straffarna så gör vi givetvis allt vi kan för att försöka vinna varje match - för det är väl därför vi håller på med ett slutspel just nu? Och vad som hände efter matchen har jag faktiskt inte en aning om då jag inte såg situationen.

Du har fått mycket beröm för dina insatser i slutspelet så här långt – hur bedömer du själv ditt spel i kvartsfinalerna?

-Jag tycker min insats har varit stabil som för hela laget i de tre första matcherna. Vi har alla våra roller som vi ska ta hand om och fortsätter jag och alla andra spelare att göra det och dessutom steppar upp lite till inom några områden så är vi svåra att slå. Det har ju varit jämna matcher vilket är kul och som sagt vi har en go känsla i truppen och vi har något bra på gång.

Vad blir nyckeln för Linköping i morgondagens match om ni ska kunna utjämna matchserien?

-Det är att vi tar tillvara på chanserna när de dyker upp. Vi har världens läge att ta oss vidare och jag tror att vi alla är beredda att ge allt för att vinna i morgon.

Det lär bli en riktigt slutspelsfest i morgon. Fredagskväll och jättemycket publik i Sporthallen – vad betyder det för dig och laget?

-Att vi nu har hemmaplan och att få spela inför vår publik betyder väldigt mycket det märktes ju redan i vår första hemmamatch där vi höjde oss massor samtidigt som Storvreta hade det tuffare. Det är givetvis jättekul om det kommer mycket folk och Linköping som stad behöver framgång i ett slutspel. Så det hoppas jag vi kan bjuda dem på!

Filip Samuelsson

  • Ålder: 22 (född 2000)
  • Meriter: 5 SSL-säsonger för Linköping och 46 poäng
  • Landslag: 11 st. U19 landskamper och med i Guldsteget säsongen 21/22
  • Moderklubb: Linköping Innebandy (inledde i KFUM Linköping som senare blev Libk)